Lycoris Recoil 莉可麗絲 討論區 (55) 二期/新作等待區

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

今日後面瓜左個個觀眾好無辜
記得喺初期講千束動態視力好到可以避子彈既時候
有討論過到底千束係睇開槍既人手指既動作
定睇子彈
如果係咁既話,千束面對被狙擊既情況會點

會唔會下季...
睇唔到應該就會死狙擊個啲粒彈仲快過音速,睇同真島打個陣就知千束個能力好易破,真係靠主角光環
翻炒goods都賺
仲咩要開新一季
剩係炒始終會過氣就係唔想佢變成咁
千束係睇對方肌肉動作去判斷點樣避開d 子彈
千束係適合近戰,被狙擊嘅話 視力根本無用處之地
諗起漫畫對應動畫第一話瀧奈拎機槍掃射
同動畫第二話被個殺手用步槍掃射
好似唔同喎

我地係咪被製作組偷換概念左
我嘅記憶係

千束睇對手嘅肌肉動作去判斷開槍嘅時機(同子彈軌跡?)然後避彈

而包剪揼果陣如果對方一開始講「最初はグー」
隻手做左✊🏻嘅姿勢
千束就可以憑對方啲肌肉判斷係✌🏻定✋🏻
所以mizuki先會同takina講同千束猜包剪揼唔可以「最初はグー」
我既記憶都係咁
但喺第一二集既scene唔似睇肌肉動作可以解釋到既野
再唔係加設定咁學劍心咁同槍口判斷個彈道始終子彈唔識轉彎
基本上佢睇到嘅範圍就係無敵
就算遠處有sniper佢可能見到有野閃一下都避到
背對住就無計 同最後vs真島 都係背對敵人就中槍
第二季

千束同京都先輩出任務,京都先輩喺千束身後拎出麻痺槍...

(花之塔)
沉睡小五郎,再唔係可以幫千束升級,學孟波咁可以感應殺氣避狙擊鎗
比起依個更加想睇千束同瀧奈邊個既身體敏感啲...

千束:有人想掂佢就即刻避開或者反擊,所以好唔習慣被人摸
瀧奈:性格就唔鍾意同人有身體接觸,隨便摸瀧奈可能就會斷手
但係千瀧互摸就
我大佬好大機會出事先
樓主有無收到風下個星期個直播講第二季未
收到wind繼續拖

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞