【香港人畫的新派漫畫】OMAKASE漫畫暨港漫動力討論專區(8)[繼續無限制鳩嗡]

805 回覆
11 Like 0 Dislike
果然菊生嘅立牌就係精美
多謝

今年年尾yen回升就無得再玩了
某藍色頭狐狸VTBER:大菊你係咪識整動漫周邊,可唔可以幫我整
我(比佢睇日本廠嘅價錢)
V:咁貴,我淘寶整唔好?
我(寄咗啲樣板比佢)
V:靚咁多嘅

升返上7算我唔知點算

我無執過張相 用iphone12mini影
日本印刷就係咁鮮艷
需要畫嘢動力 想知道大家點堅持
都要返工返學 通常會唔會固定幾時畫咁樣?

我而家成日都覺得要有一整日嘅假期先會畫
進度唔係咁好
錢債菊償
我明呀
曾經有段時間返份垃圾工都係咁
份工唔停手,放咗工搞埋啲嘢
已經攰到無體力無心情畫
不過我份人好衰嘅
愈忙就愈想畫嘢
嗰陣放工沖完涼每日抽三十分鐘鳩畫
但係長遠嚟講
都係揀份輕鬆啲嘅工
先保持到動力同清醒去畫
相反唔洗返工就成日鳩鳩下唔想睇片唔想畫
飲力保健
好多人催問<獨讀Duk6Duk6>幾時有下一屆🙈
📢就係2025年1月11日啊!
忍左咁耐終於可以宣布😌
所以mark定日曆,同埋完左RG就好開始畫新啦啦!!!(不是催稿
同場將有多個專題活動,一切都在策劃中
緊貼我地IG及官網,留意報名日期及更多活動詳情啦~
--------------------------------
《第3屆獨立敍事讀物節》
2025年1月11日(六)
東蒲@新蒲崗
(啟德或鑽石山站步行10分鐘)

(歷盡艱辛終於搵到新場地 ,非常感謝場地同事&提供靈感嘅朋友仔🥹)

key visual by Kayin Lam

https://www.facebook.com/share/p/55zweSMmKoRMLpLD/?mibextid=WC7FNe
通常要有個目的先有動力畫,冇原因冇事冇幹好難動筆畫到嘢
目的:試下新買D筆
冇嘢想畫都係擺設
我真係諗唔到點樣會無野畫
冇正在連載漫畫咪唔會畫嘢
有心情先畫
無印良品買咗本空白筆記簿,買咗超過兩年都未完
袁小姐日常168頁
到底加咗幾多新內容
好似有學生妹牙袁

4本漫畫
1本合刊
2本原創畫集
2隻扑驚
2塊立牌

大滿足

尋晚三點先瞓
沖涼瞓覺再品書
對你買既扑驚有啲興趣
https://www.facebook.com/share/v/qrBApu4V8Y9G6W2L/?mibextid=EIwMfA

4人打怪 Lv1-4嘅怪
無需GM
本體連DLC 400蚊(兩大盒)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞