由幾時開始嫖賭毒變咗主流….

406 回覆
2310 Like 188 Dislike
其實Mk仔係唔會鍾意大麻
做自己覺得岩嘅事就得啦
當佢地係同自己唔同世界嘅人啦
同埋唔做呢D野嘅人都唔會周圍認叻同人講啦係咪先
我除左得閒買下六合彩之外無掂嫖賭毒
但每日都過得好開心 又覺得對得住自己同屋企人
自己過得好過得開心咁咪夠
無謂為左D同自己無關嘅人煩惱啦
Mk文化復興
有咩所謂,上一代俾填鴨式教育洗晒腦
人生苦短,想做就做
嫖賭毒興左過百年啦師父
咁我想問下巴打你一樣野

好人同壞人係點分?

叫雞 - 明明係 明買明賣冇害到人,
飲酒shisha - 明明係 同班朋友聯誼聚會happy下 冇害到人打擾到人
吸毒 即你post頭講既大麻,講埋另一種LSD啦 - 明明係食完都係訓左係度stone緊沉迷係自己世界冇打擾到人

咁以上係好人定壞人?

一個人睇唔過眼就想開post屌三屌四,話呢樣係錯個樣係錯,又話人地冇文化修養道德

請問以上係好人定壞人?

當然你可以講叫雞飲酒吸毒,到老左就會冇哂錢要養撚埋佢所以=係壞人。但我想同你講既以上3種,平平地嘅2千蚊內就足夠你玩成個月,2千蚊內你同女朋友出街食貴小小都冇左一半架啦,師兄
近朱者赤,好快你都日日chill
依家真係多咗好多
「性」呢樣嘢正常都唔會四圍同人講
有時見ig不論男女,自己扑過幾多個、最鐘意乜嘢體位、性史,乜都可以post上story
男女都會po自己嘅性感相出嚟
最好笑係會話返嗰啲唔會搵SP嘅人係「落後」
不嬲都多
以前會收收埋
而家啲人都知道呢個世界咩玩法
又有網絡世界
有咩唔怕講
唔叫雞就毒
唔係冇意思
相起嫖賭毒呢啲縱慾玩樂
我覺得你所講嘅文化同修養更有價值
兩者層次唔同,無謂作直接比較
你講得啱 我唔應該講咩好人壞人
但係我都係接受唔到
當呢三樣嘢成為主流
人嘅娛樂就係呢三樣
開口埋口就呢三樣
你睇下鄧sir啲牙咪知係主流
完全無聽過有人出嚟嫖賭仲唔撚係毒?
呢d叫禮崩樂壞
你講緊果班人冇乜幾多個係對社會有貢獻
接受唔到冇問題,我都冇諗住去說服你去接受

但係文化修養道德,係長時間嘅修為黎,冇人可以一下子就會識得呢3樣野架,比啲時間啦 師兄

同埋你個post中講音樂呢樣野,相信我,食過大麻LSD嘅人聽過嘅音樂絕對比你想像中多,仲要係非常多,只係爭在佢想唔想同你討論音樂而已
90年代 2000 頭晚晚落D FING 頭呀, 而家呢班算乖左好多, 咪能講到以前無呢D, 仲勁過而家十倍
我果個年代興努力讀書考入三大gbus 畢業去考投行analyst
戇鳩以前香港啲鴉片煙館,雞竇,大檔字花檔,開到老馮咁嫁喎
死港女唔肯聽男人話要同男人爭權嘅自然惡果
女人就係世界所有罪行嘅源頭
之後大咗 就會扮返純情 扮受害者
郭SIR好彩有啲相揸手做證
隨時畀條女METOO
條條女一離開個小魚缸 見識外面個世界
就唔服氣自己畀條柒頭屌咗
叫雞還叫雞 溝女還溝女
叫雞係純比錢解決性需要
大麻咪就係毒販年輕化, 利用social media sell D後生仔囉
然後做社工教番好啲細路
你講漏左d野 叫雞好大機會有性病 最後睇醫生咪又係我地埋單
飲酒同理 飲撚到有病 或者飲撚到發酒癲嘈喧巴閉
有另一半仲出去周撚圍搵人搞野呢個影響唔到我 但對唔住 你就係壞人
吸毒吸撚到俾人拉中間所有開支我地都有份俾
未計外國好多人隊完草就會去hard drugs 食死你就一了百了
食唔撚死你要戒毒又治療又係我地埋單
基本上你講果3樣野一冇生產力 二係影咗響好多人 三係成個社會整體走向衰落既警號
等於成班廢柴響度獻世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞