Mini PC $5000內求推介

183 回覆
4 Like 16 Dislike
我都有買,佢仲要係夾單一齊出貨。
好彩等三日有,唔好彩等兩個星期
睇中機械師呢個牌子 但都無3腳插,你GMK買香港代理?
(因為我iPhone backup都要用到)
iPhone用家都唔用MacOS?

利:Android + Mac 用家
少少分享
提議買部laptop+mon好過
一嚟香港地方細laptop方便週圍
另外真係今日唔知聽日事
突然間要拎部電腦出街做嘢
或者出去用都方便啲
係呀師兄,直接喺香港代理度買 貪快
因為老婆唔識用MACOS,佢亦唔會學
有咩要學?

開機粒掣唔同樣?
chrome又係撳下面條bar 去開
有無推介下 想打下機做下文書 5000樓下係咪無可能
ROG Ally 去德亞買 有兩年國際保
五千唔使 滑鼠鍵盤另外買
記得買Z1 Extreme唔係Z1
師兄當初有冇睇gmk k8,minisforum um780xtx?
睇緊喱兩部未決定好
有啊,但係我見個體積同埋形狀嚟講,k6 比較岩心水

同埋性能都夠做,所以直接去買K6,唔洗等

Um780xtx 要等佢出貨,我又比較心急
清 你用咗一排 部機有冇乜麻煩嘢?
暫時都無乜,我都連續 接近 十日無熄機,暫時無任何死機藍畫面出現,散熱 音量 都ok , 非常正常(非專業試機)

就我既用途黎講,真係綽綽有餘

真係 睇4K 無難度

多謝師兄推介
夏天又就快到 我都預早幫我部迷你機做物理散熱 舊款機散風冇咁好
勁呀師兄
我個部低用量 應該唔洗
順便試一試佢
mini pc拆機掃塵 輕鬆同放便好多 所以我都會大約一年拆開嚟掃一掃
同你差唔多用途但可能會打小小機。唔知你部gmk k6得唔得呢? 另外都睇到NucBox K7 你果陣有冇考慮過?
仲有想問下師兄用緊咩mon,可以推介下?
如果根據我上網睇嘅評測嚟講,打少少機應該都冇問題嘅,咁當然就要睇返你打咩game

有睇過K7,不過今次想試吓AMD嘅料,所以最終揀K6,都好夠做 我電腦都唔係好熟,但係K6 就我用途,我覺得真係幾好

如果佢粒全功能USB C 係後面仲好 (而加係前面)

Mon我都係用緊N年前嘅廢野 叫做未壞咁解,呢個你要去mon post到睇,好多師兄有介紹
唔打機真係首選
Raspberry pi $800
真係當desktop用嘅話淘個RK3588S好過
愉快用緊NUC 11中,幾年前買
gmk 質素算唔算差

利申 睇中部 k8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞