數碼暴龍玩具討論區#38 彩Mon世一

993 回覆
1 Like 1 Dislike
諗諗下其實仲出唔出到ver complete都係好問題
Tri LE配阿丈既豪快銀早排先比人拉左
三部機除咗item之外 功能完全一樣
佢意思係五年之後可能會出隻complete版
收錄返今次呢部機入面冇嘅究極體同劇情之類
出應該會出,不過complete 得就唔會出太一、大和色。到時後追25週年版可以呢到搵,全新$3000、2手無花99%新$2500
6舊水/9舊水玩到五年 有冇必要咁慳
反正新版都大機會改做其他色 可能巴達迪路之類
然後冇買嗰班又屌曬鬼點解班友炒到成兩千蚊一部
任訂唔訂怪邊個
呢啲好似iphone咁啫
畀佢出到complete又有complete dx,真complete,xx週年ver出極都出唔完
一等要等五年我就不了
無謂估bandai點出啦
d ark 15th大把人諗住會出金機冇買,點知就唔出,依加仲要炒到兩三千蚊
d ark scsa出完三隻色,無啦啦又出多部金機
有愛咪買,冇愛咪pass
金機受害者係到
唔出金機都算
出啟人留姬又唔出埋健良
真心有d怪用黎display冇咁好睇
訂咗部原色

兩千5年後買唔到,部復刻03 D-Ark 黑白而家都至少 2500
我只係入左建良,要聽大耳獸講野
遲下笨大將啲SCSA改改啲coding
又可以出25th D-3 D-ark
原來SCSA係用黎試野既前奏黎
美帝P-Bandai咁快sold out 其實瑞記會唔會唔夠貨派

同埋有冇巴打知點解瑞記會攞咗數碼暴龍個ip 以前啲暴龍機唔係喺香港P-Bandai開訂㗎咩
15th等金色機等到無咗影
模倉網店都可以碌卡俾訂 問題係仲有冇得訂
原色唔靚,如果買一隻我會揀橙
我訂咗3色都係會開原色粗玩其餘收藏
彩色磚頭同埋超1-3都準時到,希望呢部都準時
想問原色個內容同太一版同大和版一唔一樣?
有冇多左啲嘢或少左啲野咁?
太一同大和版有送紋章有送書仔
同埋機入面嘅ITEM方面 太一大和版同原色版好似會有少少分別
部機嘅功能完全一樣

起手道具唔一樣(估計應該係得個樣唔同),其他嘢無分別
唔該晒上面兩位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞