數碼暴龍玩具討論區#38 彩Mon世一

993 回覆
1 Like 1 Dislike
呢部仲要有得玩,fans一定買啦
有分行同日版?
彩光機 唔洗諗唔會訂
彩磚/超龍 唔洗諗唔會訂
呢部彩色 唔洗諗立即訂

以上係我同身邊朋友既反應
上面話D鋪頭開始截訂
睇黎唔訂真係會食炒
呢部唔知會唔會炒得勁過15th
原來仲有美版?
同一個post要問同一個問題幾多次
不如樓主PIN是旦一個 日版同行版分別
人人都訂呢間派貨唔方會快
我見價錢一樣 好似話內容都冇咩分別
其實孤不嬲都好多人訂 不嬲都係好快派
你剩係當有保養同冇保養就得 正常情況下內容唔會有分別
嘩 快撚到
佢開咗差唔多一日先冇貨 有幾快
咁日版貴啲仲要無保養?
咁買日版係為咩
行貨喺某啲好特定嘅情況下 代理會有機會突然唔夠貨派
或者如果係有限定特典之類嘅情況都有機會唔夠特典派

但今次個DX版應該全部跟嘅野都係set死 正常行版都唔會缺
代理夠唔夠貨派就 反正孤仔應該都會諗方法變返啲貨返黎 頂多都係遲啲拎

BTW有某啲人好唔鍾意盒面有香港代理張貼紙 或者好唔鍾意香港代理咁咪會訂日版
當年ver complete 好似隔左幾日訂仲有貨
咁多人訂 分分鐘到時有現貨仲平呢
聽日去信和訂
我都咁諗,不過上一部01大電影包埋絆進化嗰部都有買,雖然玩到無電就無再玩
個部咪complete 好野黎 最多野玩係佢 係個殼唔靚姐
其實而家張貼紙已經改到好細 我估佢唔會顛到無拿拿改番大掛
一次過解答依家已知既野

1.數碼暴龍機歷史
https://digimon.net/history/
大家好耐冇玩過數碼暴龍機想入坑可以睇下數碼暴龍機歷史

2.新機版本
呢部01彩機暴龍機係冒險機+SCSA
即係有得玩有歌聽 TypeC叉電(底有個蓋)
日版=信仰 貴啲係因為日本有稅
行版=多張代理貼紙 有香港保養 平啲係因為冇咗日本稅
美版=張特典卡係英文
行版唯一最大風險係代理aka閪瑞拎唔夠特典去派 因為試過
訂機一般都係個幾間 自己搵 個人代購100%伏

3.進化同內容
對戰有3種對戰方法
暫時已知究極體有戰鬥暴龍獸 鋼鐵加魯魯獸 奧米加獸
簡介聲稱打低既敵人都用得 唔知包唔包究極體敵人
我理解係會跟返01劇情 所以另外6個係呢個ver唔會有究極體
佢地係Tri先有進化到究極體
直播都講個暫時係出住呢啲先 過多排出哂8色都唔出奇(空個聲優有要求)
連機對戰只限連返Color版 即係前排出既磚機同25th

有錯同我講再改
真呀 暗黑進進化又有 last evolution omega 又有, 地圖又多 。除左殼柒屌打哂其他同系列機
我諗原色有機會既
Dx版就好難講 驚既就搵地方訂左先
要駁既炒起左就要自己食番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞