數碼暴龍玩具討論區#38 彩Mon世一

993 回覆
1 Like 1 Dislike
10年前 15th都已經七舊水
usb 彩mon 播歌CV 再加條鏈書仔
就算而家追返初代都要過千啦
九舊水都貴?

放咗係bandai個channel
咁撚仆街 又斬件割韭菜
原來喺Short Ver.到我以為剩係剪條舊片冇撳入去睇
thx
我買咗原色同太一
之後會放走部太一機
呢隻機同普通對打(磚)機有咩分別?
其實玩具呢樣嘢本身就唔係必需品
價錢真係唔需要考究,一有理性一面已經唔好買

我每月買玩具起碼用三份一人工,租埋迷你倉放
想租大啲再買過
又amplified可唔可以出下tv版
唔要紋章同art book?

我訂哂三部,都係諗住淨係開普通版玩,但就無得撚下紋章同聞下本artbook
tv版次次跌穿招股價先有人買蝕硬既野
駁唔到但個人鐘意tv版多啲 魔改完好似無左童年個味道
我平時玩開嗰啲ahf拉打咩零件都冇得幾隻手型都隨時5,6舊
書仔150,鏈150都差唔多錢
雖然一次9舊都少貴,但係我覺得個內容係值回票價嘅

通脹就一定㗎喇我細個嗰時20蚊拎返學校可以做土豪,而家20蚊買包大薯片/2筒糖都唔知夠唔夠
s
咪就係要紋章同Artbook先訂多部太一ver
淨太一機計白機原價放出去應該點都有人收
佢唔出tri都ok
呢套真係黑歷史 唔係好想見到佢
想問吓大家訂多部係咩原因純粹收藏用? 定係有咩特別嘢可以玩? 例如自己互相對戰、交換之後進化? 小弟對上一次玩數碼暴龍機已經係04嗰部,嗰陣小學嘅記憶已經好模糊依家見出返諗住買嚟玩吓,其實玩法係咪差唔多定係咁多年之後已經唔同哂變咗其他嘢?
但慈悲mode好撚型
對翼同武士刀唔識欣賞
咩系列
1種係收藏用
1種係炒狗拎黎炒
好似15th咁一部炒高幾倍都仲得
就係想要太一機 紋章同本書唔想要...
我都未知啲fd會唔會要
唔敢guarantee可以留畀你
放10年全新未折賣,售出壞機緊係買家自己𠄘擔

利申:唔炒,邊有位放。

之前收暴龍機,日版美版差唔多齊哂。訂新機就一套玩,一套儲,無位放
下下雙入真係冇咁多位
可能真係出到02 03 04,不過應該會係換殼換歌換CV,玩法同呢部新機咁就算,內容例模照出 (好似VB 咁,咁Dim 卡多但其實咪又係一樣玩法換個皮)。

要出美版咁好玩,就無咩機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞