「文苑飯莊」營運總監首度解釋:馬田同幾個人匿間房,完全無嗌嘢食

635 回覆
35 Like 2228 Dislike
我見無新聞講
但聽晴朗聽到「文苑飯莊」營運總監首度解釋:

話唔知佢係foodie, 對方亦無講, 而當時馬田, 同幾個老人家, 幾個年輕人, 匿係間房, 完全無嗌嘢食

對方就叫餐廳無好入嚟, 我有需要會撳鐘叫人入

呢個營運總監就擔心唔知咩事

所以, 佢就插手,
但之後都俾佢拍

佢重點係因為佢匿係房間,如果係大廳,就可以任影

當然應該係有D無禮貌嘅, 咁馬田同屋企人自己覺得唔好食都正常,
今次都係誤會, 希望大家都let go

而家仲上埋米芝蓮添
除左唱衰馬田
其實無乜反擊行動
一係等時間沖淡
其實好少事,米芝連唔一定好食
馬田同屋企人都係普通人,都唔代表識食
其實間餐廳無需再回應搞到好似泥漿摔角咁仲難睇
自己拎左米仔專心做生意啦
係房唔拍得,人哋另一條片房又拍得嘅,仲要俾哂成間房人
樓主講到1999咁
影埋單喎點會無嗌野食啊
自己聽啦,我聽完講返出嚟ja
https://www.881903.com/program/archives
人地第一次回應ja
餐廳正常有裝cam, 放返出嚟睇下囉
今次會選擇信馬田
執人單
睇埋內文先啦

係一場誤會呀 我開標題引戰SORR
補返, 之後溝通完, 有俾佢影同食

可能言語間粗魯d, 令馬田同屋企feel uncomfortable , 所以係一場誤會, 但都算係抵, d 侍應就算營運總監, 果一輩都係粗粗魯魯
信馬田
完全無嗌野食 當人on9
已經成個禮拜,做咩突然衝出嚟回應係咪呢個星期生意突然差咗,所以要推個人出嚟9up下。

“匿喺間房度,無嗌過嘢食” 可唔可以作個好聽少少嘅大話
獨立房唔可以拍,反而大廳可以拍?
個營運總監自己講完會唔會覺得好好笑
入間餐廳完全唔嗌嘢食等運到咩
無叫人食俾你趕撚走咗啦戇鳩
米芝蓮推介就算啦
咁都拎出黎講
畀錢請一班人拍片已經柒晒啦 仲日常
算吧啦天下烏鴉一樣黑

乜鳩馬田咪又係見人地唔So佢咪玩唱衰

呢個行業本質就係寄生蟲黎
點解會用匿呢個字黎形容
座位安排唔係餐廳決定既咩

人地無show foodie 身份就代表可以衝入房問下人地嗌得野食未?
有需要先嗌staff 入房落order 唔係正常既咩
你開個post就係為左幫文苑洗白?
一係你就無腦咁都信間餐廳
一係你係果度做
真,唔明點解咁多人撐個柒頭
完全一副怨婦相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞