漫畫家來講,鳥山明算唔算世界第一?

267 回覆
219 Like 20 Dislike
遺憾就真
最好都係出返全國大賽動畫啦
套電影認真唔好
强你老母
同意
同年代仲有車田正美既聖鬥士星矢.
如果計 賣玩具

佢係領先世界

諗到龍珠(個戰鬥計)都有side product 比bandi 出

細個想買老母唔比買
幽遊白書最後大會,
當年傳聞係賣左個權俾動畫版,
所以只係動畫先有, 漫畫無.

當年我地都屌晒鬼.

反而漫畫版結局入面, 最後係幽助既選擇,
佢選擇左某人既顏色, 感情含蓄細緻.
以少年漫畫黎講, 算係幾好既收尾.
至於佢無取得勝利, 反而唔驚訝.
就佢好應該wo
好多鬼佬好中意龍珠
有啲直情著住悟空套訓練衫(之前唔知邊間出左外套)出街當平時外套咁著
通常叫七龍珠都係悟空細個搵七粒龍珠為主既故事
分番年代同target好啲
佢年代jump系 論整體功力 我prefer 荒木

黑暗年代 我會揀 富奸

再之後 90 00 三本柱入面 我會揀岸本
尾田啲畫痴鳩線咁亂 久保劇情弱
岸本畫好過尾田 分鏡意境神級
故仔拖戲得黎好睇過久保 算係最平衡
鐘意睇佢細個多啲
想佢畫返Level E多啲
畫功黎講一定係
畫同人好小兒科
你是咪由Z開始睇
有時無啦啦加插嘅爛gag同搞笑位好正,適當嘅幽默都係一種藝術嚟
如果套嘢真係無內涵,咁唔會成日聽到人話細個鍾意睇悟空打,大個就知比達先係真男人呢類嘢啦
同埋佢本身龍珠(講緊悟空細個嗰輯)個設定算係平衡得好好,戰力膨脹嘅速度同而家啲作品比算係好慢,有著重寫努力同智取㗎,係到Z先唔同咗
Primark時不時都有新嘅龍珠衫出,好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞