同爸媽去東京八日七夜行程 求評

317 回覆
279 Like 19 Dislike
我覺得都係有煙花先好去
來回都係時間
淺間神社係咪天空之鳥居果個?
同兩老去自由行仲要一個carry
歷史經驗話我知九成都係黑住面返香港
同老人家去旅行報團最好
有乜屌導遊旅行社就ok
去任何地方都點對點
唔好expect 幾廿歲人仲同你一日行多過4個鐘迫jr
近期朋友plan行程,發現輕井沢酒店好貴…btw 可以加一日去outlet,預時 朝9晚5
thank you師兄!
佢哋的確鍾意八十年代日劇
支持孝子
:'( 移左民 想同屋企人去旅行都難 後悔
順便去埋吉原
下次返黎探親同佢哋去旅行
豐洲市場
淺草寺
Team Lab
呢啲可以skip啦
記得日日要有飯落肚
好少父母鍾意去日本
通常都嫌貴選擇大陆
豐州市場附近依家有溫泉浸,可以試下
如果鍾意買野,spare果日可以搵個outlet去
去outlet!
樓主第一次去仲要帶住兩老
要預咗搭車搵路都要用多啲時間
除咗有啲車 / 餐廳約好咗要準時之外
其他地方唔好太過fix死
啱玩就玩耐啲 唔啱玩就果斷走人
中間位可以搵啲cafe / 麥記坐低抖吓
巴打 其實河口湖住一晚溫泉酒店幾舒服 不過我唔知搭車放唔方便 之前都係自駕遊 希望幫到你
黎緊會去 請問個pass係邊到買?
借位問 
箱根河口湖果面如果預3日2夜 一晚住箱根一晚住河口湖其實兩面分別大唔大
定揀一晚望富士山 一晚望河口湖咁樣仲好?
好天去埋江之島果邊
影日落加富士山好撚firm wo
我都係上網(kkday or klook )買!可以睇返你自己去幾多日決定買兩日定係四日pass!其實買咗pass就可以直接上車,上網搵東武鐵道嘅時間表可以睇到班次,再揀最近嗰班車嚟搭!不過我嗰時唔識,所以都係大約10點零11點去到淺草東武鐵道站,入咗去個詢問處度問,個度有職員識講普通話,佢會另外問你買唔買特快飛,個人建議如果同老人家去,或者想早啲去行吓啲景點,可以選擇加$買,因為唔使一個鐘就到!同埋如果你去到日光係住得比較入,你搭巴士都要花好長時間,咁火車就唔好搭咁耐,後生都會好辛苦

Btw 我建議都係早啲去好,因為我去嗰時係冬天,差唔多四點幾就天黑,基本上都只可以返酒店浸下溫泉唞吓咁
留名參考。4月尾東京6日5夜。中午機去,夜晚機返。未去過日本。一樣同屋企人去。表示呢個post 值得參考
木津更OUTLET 係唔係真係平好多?
見到巴打分享有D 想去
木更津全東京最大,新宿去一個鐘頭車程,夠你玩一日,foodcourt 質素 ok,買普通衫褲幾平。其它名牌衫袋比較少行,平幾多答你到。行 outlet 主要貪佢舒舒服服,啱晒d有老有嫩去行。

黎緊都會同幾位長老去富士山,請教大家Klook包車去河口湖,定都係跟一日團好
可以去下皇居、靖國神社
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞