同爸媽去東京八日七夜行程 求評

317 回覆
279 Like 19 Dislike
我自己覺得幾正
好 我再睇下先
東京車站->千鳥淵->靖國都好似幾順路
直接跟團算啦
點解咁多人覺得河口湖要兩日一夜睇完富士山仲有咩要睇
驚佢地日日睇櫻悶
問過佢地想景點同櫻花比例70 30咁
而家day7打算轉去千鳥淵睇下
吉原
吉原
吉原
打靶仔
山長水遠唔帶老竇黎砌低啲蘿蔔頭?
唔孝順
老豆吉原
老母牛郎店
睇個行程嘅景點似第一次去東京?
咁我用呢個角度來比意見
day1 ok, 主要熟習環境, 另可以沿路行落去秋葉原望下
day2 估計你可能由淺草步行去晴空塔, 晴空塔入面或附近lunch, 留意上午同下午地點有一定距離, teamlab booking最好晏啲, 另外可以安排睇埋東京鐵塔, 都晌嗰邊
day3 ok
day4 豐洲同大阪黑門類似, 都係價錢高, 作為遊客朝下聖食下野, 我冇乜意見
day5&6 搭巴士定JR定富士回遊?建議比多少少錢搭回遊, 唔洗行出行入轉車, 但住上野要去新宿, 鐵路都近30分鐘, 要睇時間, miss咗班次就仆街, 河口湖冇乜意見, 如果非自駕, 都係正路玩法買巴士pass去幾個主要景點
day7 ok, 無謂太勞累, 同埋比時間最後階段掃下貨,
果邊都多平旅館 最平有間東橫lnn住 或者比多千幾蚊一晚 住一夜抵玩好多 第二日仲可以係附近玩到四五再坐車翻新宿

真係要兩日一夜!
個邊都多景點
9月個時都係同兩老去河口湖2日1夜自駕
兩個都玩得開心
不過係如果係河口湖唔係住一泊二食
最好就book好夜晚個餐廳 因為唔錯嘅餐廳都會幾多人
同埋最好就自駕
咁就可以去多D地方又唔會俾巴士時間限住
如果去江之島中間都多樓梯上上落落, 唔算好辛苦但你都要睇下佢地情況得唔得
不過係幾靚嘅, 好天係燈塔聲稱見到富士山
可以唔checkout 酒店都唔會理你有無返去訓
但點解要一次訂2間咁浪費
係,第一次去東京

day2 中午食埋野大概一兩點左右去麻布台之丘 TeamLab就book左4點 夜晚都有諗過去埋東京鐵塔 到時睇下時間再決定

day5&6去河口湖本身打算坐新宿高速巴士 見班次好似密好多 時間都係兩個鐘左右
ON9去旅行 去到返工咁
留名
應該主要係天氣可能多雲未必睇到富士山 用兩日時間睇會好d 一日來回搭車幾個鐘亦會好辛苦
而且果邊仲有d出名景點 天上山公園 音樂盒博物館 outlet 等等 兩日慢慢玩chill好多
Btw 未去過 就黎出發
思出橫丁完全係把撚
咁辛苦點解要去河口湖
想睇自然風景嘅話,高尾山都有
河口湖留多一晚 day7 先回去
浸下溫泉 hea 下 行下附近景點都夠一日
d cm竟然咁正面
神治明宮係跟日岀日落時間開
所以記得早啲去
之後再係附近shopping都得
同老豆去叫雞完夢啦
就到白飯魚季
Day4去江之島
Day7去返樓主本身plan day4個日行程

唔好連續兩日去近郊 都會好攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞