Sony WF-1000XM5 / LinkBuds / LinkBuds S (33)

150 回覆
3 Like 2 Dislike
799入咗對Linkbuds S
幾有驚喜
幾個月前先上去換左對新Xm4, PK 又壞,之前係Speak to Chat 壞,依家係右耳連線後冇聲,頂 我唔整了
我研究過,唔開ldac就ok。
開左香港站係易會窒
曬鳩氣
響機場斷到一二一二追悼會咁
咁嚴重,我而加用左幾個月都還好,係香港站會窒間中
有冇人個WF-1000XM5就算閂咗盒都會自己連線?
我而家嗰個成日自己連線搞到啲電倒水咁倒
XM4
一段時間後隻耳機會連電都完全差唔到
已經因為電池問題換過一次
有冇用xm4嘅巴打
xm4其中一邊會自己disconnect要再擺返入盒先connect 返
今日搭巴士又試過兩邊都冇咗聲 但iPhone 仲見到connect 緊
跟住入app睇就見到斷咗connect
要擺哂落盒再掹返先冇事
利申:Xm4 版本1.6.1
+1, 不過我係右耳冇聲, 但手機顯示左右耳都connect 左, 擺返落盒再拿出黎, 右耳都係冇聲。跟著左右耳繼續連接後,大概5-6分鐘隻右耳有時又會有番聲。

我上次壞, 已經過左保養, 加錢換左一對新耳機, 點知依家又壞。已經唔想再整了。
巴打 XM4咩版本呀?
係咪加錢換xm5?
我都試過咁連線播播吓會冇聲,冇聲之餘降噪模式仲要轉咗去環境聲音度
不過佢過一排會自己播翻Bluetooth connected
然後又轉翻去降噪mode正常翻
已經係兩三個月以前嘅事了,依家已經冇再發生
巴打xm4係咩版本呀?
我通常係右耳冇聲
大概一個月2-3次
2.0.1
嗰陣時一買就已經update咗上去
咁我都去update 好了
過幾日再返入嚟同大家報告下

最新版2.0.1
想換Xm5, 但驚Xm5 個連線問題,所以重諗緊
罪大已經放棄左xm5
連update都冇撚晒
係旺角兆萬前條路窒到九彩
疾到拍得住xm5
拎去觀塘試下整
可能我xm3 xm4都係一出即買,其實佢地早期未更新都係咁窒
所以我又唔覺xm5咁嚴重,嚴重到要棄。
我依幾日 update 完之後
電只可以用到半日
之前成日都無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞