[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (5) ChrisWong真係好勁

265 回覆
4 Like 0 Dislike
sallybox+1
淨係係屋企玩夠皮如果要拎出街就麻麻地,擺大脾比較辛苦
CW有冇報EVO
90%簡體人
歡迎歡迎得閒切磋交流下
見過黃金上層有,不過最易買到一定係淘佬架啦,主要唔建議買太平,筆直至少300-400up比較耐用
豪鬼出未。。。 等得好辛苦
應該29號EVO JP決賽出片
30號直接LAUNCH
日本搞左個實體battle hub
係現場1/5-6/5有豪鬼初體驗
可能冇咁快出
咁可能要5月中先有 唔知春天多數係講緊邊幾個月
逆向昇用hitbox要點撳
今日星期六 日 一 就是一連三日evojp大日子 有不少香港玩家都去日本參戰
今次我都會同大家一齊睇比賽 不過官方轉播時間比較零散 我都會盡量轉播
星期六 早上九點-下午一點半 晚上七點半-晚上九點
星期日 早上九點-晚上六點
星期一 下午五點

直播link
https://www.twitch.tv/saisak_hk
Youtube.com/@saisak
練下就得,我joystick同keyboard都有用,用keyboard出236236係仲快過準過joystick的。
要課金的。
cheater正狗賊
你點發現對家用cheat?
春係4,5,6月。
最易係跳起落地時在空中出定,或者hp+hk時出。
前下後拳

應該係
人哋睇playback發現
cheater入嘅指令異常地少/consistency/準

正常人入指令點都會有入多餘嘅指令
因為怕miss/緊張/受對手影響

而且cheater連每次入指令嘅frame都一模一樣

例如鳩up 佢每次parry都會連㩒3次
parry>隔5frame>parry>隔7frame>parry

每次相隔嘅frame都係same
正常人無可能做到咁consistency
就算做到嘅都唔應該係咁低rank
之前有貼新手群組link 但開新post之後唔記得左
tg
https://t.me/+CVuMbxPU47U4OTE1
discord
https://discord.gg/KkPEcTjF6h
定期會搞唔同比賽活動

小弟都有開台打街霸 唔post link了 大家有興趣手動搜尋saisak就入黎睇喇
次次綠衝都比人擋到
點樣練習先提升到成功率?
打中人地一拳confirm先再用 搞到自己連招連衰左,會經常用左D時間去睇自己係咪成功
咁個確認時間應該係你綠衝之後睇你頭先打唔打中 而唔係確認打中之後先綠衝
打中就接Combo 對面擋咗就做打投擇
前 前斜 下 後斜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞