[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (5) ChrisWong真係好勁

265 回覆
4 Like 0 Dislike
無計 果幾隻指令投角就係咁慘
manon 2mp性能其實唔錯 仲有5hk夠遠可以踢人
whiff punish無反應就真係唯有慢慢慣 就算luke 2mp你都要有反應去禁番人
截擊如果confirm唔到就用番最簡單果啲幾下輕攻擊再接214lk繼續壓
中段有4mk5mk可以cancel算唔錯
manon對新手黎講仲有樣野好就係對空易 2hp判定好 236kk回報大

不過除非你對manon好有愛 如果唔係既話就趁早換角啦
明白 咁我出技再熟啲再轉去training練
而且自己砌出黎隻人唔知係咪個拳腳判定都有分別

我main RYU,我隻人直接砌返RYU D招,RYU既連段套返落我隻人度有D係打唔中人唔知係我問題定真係關事

不過我故事mode玩左一半停左
你係咪攞完衫即飛?
衫都未拎

只係想不斷打online,分唔到時間去玩個故事

實際上我連其他game都未得閒玩,有時間都拎左去打online rank
咁勤力........SF我打一陣就要轉下game
https://youtu.be/EBYnPABjQ_I?si=X9JPjeSA7w1hASFr&t=124

哩下KEN COMBO好鬼正, 用4格威力唔高
但觀賞性一流
左邊版邊帶到去右邊版邊 on9 ken
Daigo用Jamie終於上到19xx MR
巴打你係同時玩幾隻定同一時間淨係玩一隻
一直好好奇啲人係點玩副角
仲要多數兩隻角色都係完全唔同類型
我係由銀牌開始就同時玩幾隻 通常每日收工打rank爬完luke ken就即刻轉老桑打rank瘋狂摔人 減壓for fun一流
老so撻到人就爽,但打rank會唔會俾人狂sm打到火滾?
目前嚟講我隻老桑呢個分數 見到啲白金4 5 鑽1嘅對手都仲係有64%勝率 係的確有時會遇到幾場啲勁到癲嘅高手多數cammy juri 少數ken一開波就推我版推到牆角 我會完全郁唔到比佢perfect ko 遇到呢啲就認命交低分數
有時遇到啲白金廢廢地.......琴日殺完隻廢白金然後俾隻勁銀殺番
好耐無出新ge技巧影片 終於更新了
https://youtu.be/MeDdWjY9wOc?si=ebLdJZUlqfjNZ966
牙膏廠今年終於出第二隻喇,睇黎又要等下年先再有
唔係每季一隻咩?
手制好難CHOK連招咁
https://www.youtube.com/watch?v=29lYx6JPkYk
練緊LUKE 第34秒已經好難接到招 昇到佢上天再連招閃光拳
經常失手
好!
老玩家好多時反應唔切di同升對空,ken又mp hp跑旋風腿/昇唔到

請教下大家用咩hitbox同點set制,我用15鍵
CW輸左俾Punk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞