[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (5) ChrisWong真係好勁

265 回覆
4 Like 0 Dislike
咩tier吹到咁大
個人感覺係中間位置既強度
一律建議電腦版

連線質素唔駛擔心,SF6簡直係黑科技,絶對係現在咁多格game之中連線質素最好,香港連亞洲人好順,就算連遙遠歐洲人或者牆內中国人都仲可以玩到。
razer好,但我覺得可以淘個300蚊人仔hitbox試下先
chris wong原來有開台打機, 即刻follow左
咩platforms 有冇link
CW都有2百幾人睇喎, 算唔錯
雖然遲左d 整左新角ed使用方法喇
[url]https://youtu.be/jq0GeE8jpUo?si=b9qb0uTT
_f7f9aek[/url]
https://youtu.be/8ulZD-ljbVg
snakeeyez個手掣拆左右analog費事頂到手
真香港人
Daigo轉玩Jamie都幾好睇, 角色少人用
打RANK經常見到JAMIE
想問下 啲人出完下中腳綠沖 係見到打中人先綠沖定有理冇理都照沖?
次次見到打中先綠沖 對邊已經防緊
應該職業選手先做到hit confirm 再rush cancel?
普通人應該都係1. 估下中腳打中 2.見到對手企緊所以知會打中 3. 唔理打唔打中照rush 做壓制
仲有無人未上master呀 可以打依個比賽
Sf6仲未Master盃

參賽資格 1. 鑽石或以下段位玩家

2. 單一角色排名賽對戰次數超過100次

3. 為免嚇怕選手 如任何角色已有大師(master)段位 不能參加今次賽事

比賽日期:三月二十四日 晚上九點正(日)

比賽規則:雙敗淘汰制 八強前ft2 八強後ft3

比賽獎金:冠軍二百元 亞軍一百元

抽獎:所有完成賽事選手 抽兩位選手一百元現金獎

報名Link: https://challonge.com/nomastercup
我玩manon 有理無理照沖 ,沖完加4,對面防咪投佢。倒地再壓起身,中唔中都有一次壓制機會。
manon lily marisa zangief 都打到白金1
主玩manon 卡係白金1 升唔到上去 有冇咩意見
你係全部都卡係白金1定係點先
同埋你覺得自己贏唔到最大問題係咩

淨係為贏既話白金1你搵到一兩招無賴招去屈人機就得
manon淨係靠214lk掃人下段 間唔中又塞兩下指令投應該就夠贏
如果你真係想變勁就要落啲苦功
新入坑 有啲野想請教
用經典模式順手過現代 用手掣練緊簡單連招

劇情模式 用marisa架式
有啲招未有 跟唔到片連招
進攻淨係識擋完「中拳 中拳 駁 ⬇️↘️➡️拳」

有教學片「重/輕腳 去 下輕拳」連招
但唔知點解成日打空氣/駁唔到技
想練一兩個主動望攻
其他打到白金就無打 剩係想升manon
係廁所好易出唔返黎
立回 人地重拳無反應確反人 近距離拳腳 對唔贏
無截擊連技(咁快唔知點解d人可以反應到)
無咩中段連技(掃得多下段見踎低 我多數跳入或者前前投)
下段無咩連技 佢2mk 無得cancel
無用sa1 2 多數sa3
無幀數 距離陷阱 安全跳
有綠沖連段
多數打投二擇 變抽獎遊戲
劇情模式要齊招有排玩

有心練既入training揀你想玩既角練好過,劇情mode純粹for fun
tokido
world tour mode個儲招系統根本冇得俾你同時齊招,同一個joystick motion只准有一個,好似ken你有236p就唔可以有236k..... 真係just for fun。

不過呢個mode確係幾fun。雖然玩到第十幾版都越玩越悶。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞