[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (5) ChrisWong真係好勁

265 回覆
4 Like 0 Dislike
下s 左a 右d 上space bar 其他用numpad
輕中重拳456
輕中重腳123
中拳+腳0 重拳+腳8 輕拳+腳9

邊個制唔就手既話再改
想問下SO連佬鍵盤點出SA3?
平時出SPD已經好難禁SA3禁第一次dsaw果陣已經跳起左
ASD space

UIO
JKL
出招苦手
大超必成功率好低
特別無名指412412
多數按攻擊掣隱藏第一個跳指令 例如前中腳果時輸入跳 因為攻擊緊所以唔會跳上前 然後轉多個圈就出到
https://www.youtube.com/watch?v=Q_QM9XBm4IM
想問呢招到底點先出到,我升完佢再空中閃光拳後 接唔到LV1 / LV3
好好彩試過接到LV2
空中果招唔可以儲滿 按一按就要放手
呢到咁冷清既,練左好耐尋日開始爬分 LUKE 金1星
想問啲英係要用game入面既錢買? 唔係普通版就unlock晒?
買完隻base game之後仲要課金買角色?
Pc版直接係steam買咪得

同埋而家格鬥game要比錢買新角係必定架啦仲會越出越多

接受唔到既認真諗清楚先買game
去哂達哥POST
本身冇達哥POST都冷清
反而係達哥POST引起左更多人講街霸
達哥好勁
BTW想問下 有時同人對拳 我一套連段比佢擋哂
係咪預左之後會比佢打返轉頭 擋唔切嫁
你用硬直時間長既招做收尾,
對手識玩就會掌握哩個 "硬直時間" 進行無法防禦既 "確定反擊"
簡稱確反
通常必殺技, 超必大部份都有長硬直,
哩個要自己多D試去了解自己玩隻角色出乜招會畀人確反
街霸入面每個動作都會有個硬直
啲必殺技多數個硬直都會大到對面你果陣無得擋 依個情況叫確反
https://www.youtube.com/watch?v=UnCXPu9mRyU&t=897s&ab_channel=K.TCh.
有興趣可以睇下依條片理解係frame數既concept
香港可以邊度買HITBOX
以前玩到白金上唔到鑽冇玩 最近上番 成班好友當初卡白金變哂幾隻MASTER 想練番
用keyboard 好似會慢左咁 部野好似反應唔到一次按太多制 同埋我空白改左跳 但係左手按反應快D 右手按就唔係幾反應到 所以應該keyboard問題 想買HITBOX
我見雷蛇成2千幾好貴唔想要 淘寶有好多但唔知買邊隻 200起都有 有冇邊隻好介紹?香港有冇地方買?
見最近有特價, gamebillet 最平. 喺呢道買好唔好?
原來sf6都有人玩cheat
究竟玩cheat啲人係咩心態
有冇手制推薦?見到hori spf-023 評價好似麻麻
淘寶sallybox用咗9個月幾好用
不過size會比一般hitbox細
我都係呢幾日開始玩,而加仲係銀牌仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞