嘜而家又興返BB戰士咩

561 回覆
11 Like 31 Dislike
紅零斗丸同真星勢多都好撚靚仔, 如果用LBB比例出多次就正
係,刕霸大將軍係佢嘅兩個嘅合體 出得好正
紅零斗早幾年再版模倉賣到30蚊都仲係死貨,真星好耐無再版
全透明淺藍+鍍金,算靚不過呢隻喺百貨公司玩具部經常做特價,記得最平應該係$19......
佢死鬼阿哥天界武將戰刃丸當年蟹蟹哋貨我理解,但魂武者戰刃丸都蟹蟹哋我就唔多明。因為唔係主角?
搵到獸王了

齊哂7人超將軍

宜家 真武者玩駄無 戦国の陣幾錢
屋企有盒新淨想賣出去
好撚樣衰

秦國GB 有 LBB飛驅鳥大將軍彩透版
想問下邊度仲有紅零斗丸買
天帝鳳大將軍
(演者 大白鵝 潘娜洛普)

綠配金效果麻麻
其實大將軍變鳳凰係咪都係取材至閃哈兩部機?
想睇到實物效果
100蚊同您收
但番長d 機係幾靚
屋企保留左呢對珍藏

四代目係:
細路仔 荒五郎(風林火山篇) => 長大 荒烈驅主(風林火山篇) => 三代目大將軍軍團同闇皇帝決戰途中,穿越時空回到古代(天下統一篇) => 喺古代着在地之鎧 新荒烈驅主 => 改變歷史令初代大將軍無被殺,用壐威武裝回到原本時空 => 原本時空發現歷史無被改變(因為闇皇帝都穿越時空再改番個歷史),三代目大將軍已戰死 => 再穿越時空救返初至三代大將軍,同時自己成為四代目大將軍

原型機係ALEX (NT-1)
「荒烈驅主」日文同「ALEX」同音

白龍就係白龍
天下統一篇故事之後唔知幾年,天宮之國鄰國「影舞亂夢(三璃紗既前身)」既人
原型機係Gp-01 Fb
但白龍、青龍、赤龍既人物形象同故事,好明顯就係劉關張三兄弟討伐黃巾賊既故事。
《地上最強篇》打倒黃虎賊成為皇帝;《傳說之大將軍篇》既時候以白龍大帝既身份登場幫手;《七人之超將軍篇》時曾經同新世大將軍一齊開會;《超機動大將軍篇》時,喺自國既比武大會上,煽動輝龍去天宮之國幫手。

大光帝就係大光帝
如#372所說應該係參考左天照,原型機係Gp-03
自古以來就喺黑守暴穩島同闇大帝相對既石化神象(神明)
其他角色一係凡人、一係天界使者(例如羽荒斗)、天界人(例如烈龍)、天界遺物(天鎧王)、天界既盔甲(超機動大將軍),大光帝係少數既「神明」角色
咁柒都話正?
關節位難活動,比例怪
故事又唔吸引
紅色 藍色 果兩部都ok 啊
係模型就變型出得衰
如果跟到漫畫外型出都幾正
之前見過有人將三國傳跟番三國無雙咁配色
佢改到隻曹操好型 仲要係全手油

唔知有無大神留底
可能漫畫題材唔掂,又係人類同武者bl故事,見到都唔想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞