嘜而家又興返BB戰士咩

561 回覆
11 Like 31 Dislike
即係咁...

不, 呢個先岩
左邊盒pb 我仲未捨得開盒砌
係呀, 黎自三國輝獸(輝羅鋼)既力量再撻返著, 然後就拔刀變身
飛驅鳥大將軍係咁多隻 legend 做得最好
砌過就知, 反而新世, 烈光有D失望
呢隻絕咗版喇
有次舊屋村文具鋪搵到呢盒野, 先砌得到電鍍裝既風刃雷刃
我知
所以先錫住唔捨得砌
pb佢一定唔會再販
雖然呢堆唔係exact BB戰士模型, 盒蛋黎, 但打住大將軍名號 好難唔買
同埋好運既, 會抽到輝羅鋼既多色電鍍, 我過左好耐一 set bid返黎, 就算單色搵到都叫好好

好可惜, 好似女咁, 唔一係砌過唔會感受到有幾正
再版佢係有, 不過少, 利申佢第一次出入左兩盒
玩法多變點繼承唔到?
BB變real grade?

BB legend 點都好過之後既SDW
起碼仲有輕裝 武者 將軍 同變形呢啲變化

而且改BB既大部份都係改BB legend既比例
完全唔明笨大啲marketing係做乜
咁大個市場完全放棄晒

出得飛驅鳥大將軍都諗住佢會出天零
出烈光 都諗住佢會出烈空烈破同轟天
點知一隻都無
legend斷line
根本就唔會再投放咩資源落去

出一大堆貴價掛名食玩 ,我明白有市場但我真係唔啱
唔知關唔關創傑傳事......
搞到所有BB戰士都入冷宮

唔明點解要REBOOT三國
師兄真係佩服你。油得好靚好有心機
宜家SDW hero咪出78同超龍
但係無晒可玩度同變化

Legend 同宜家呢批比仲係無得輸
BTW 幾時看肯再販真驅參大將軍 同 頑太無真惡參
連劉備都再販過 呢2隻1次都未試過
不如佢出返冇小腿比例仲好
agger, 2.5頭身先係SD黃金比例
油得唔靚, 不過有心機就真
可惜 gundam marker時間一耐就會氧化退色,白色油都黃哂.........
巴打你太謙了,上色均勻、揀色準確、無咩點出界,咁都唔靚唔知點先靚啦。
如想試下其他快速上色方法,除Gundam marker外,可以考慮近呢幾年出嘅廸派斯水性筆,顏料無咩異味、快乾、多顏色選擇、遮蓋力唔錯又抵買
想知復刻版同舊版有咩分別?係咪睇藍色logo 區分?
https://youtu.be/kFQZXO9LwIA?t=374

如果變成咁樣新模就好,肯定賣4位數
其實輝羅鋼點解咁正係, 佢背面都有野睇
獅龍凰翼背面係有鳳凰翼既翅紋
輝羅鋼位唔應該搞,翼背鍍金
手腳加長
隻嘢即刻變咗做垃圾

超機動大將軍係咪會被秒
藍bandai (再販) 應該貨源唔少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞