嘜而家又興返BB戰士咩

561 回覆
11 Like 31 Dislike
炒狗死全家

呢幾日算見得多
要買就快
漏咗傳說之大將軍篇
細個完全諗唔明點解武神輝羅綱入面百烈將代替左轟炎王成為w五子之一,而天零明明係主角但最尾又係號斗丸成為左獅龍凰
雷龍大帝 GK

轟炎王係第二個國家既王子

天零因為保護號斗身亡,號斗哀求下,羽荒斗用天界既術將號斗既身體合落天零令佢復活,但自此失憶,號斗=武神像
到之後又幫人撞招瀕死,號斗既意志見就黎唔掂call返出黎,同天零再合體?然後出鳳炎水凰斬打柒對面boss
但對面太勁,出力唔夠,號斗再叫八條友再組成新八絃之陣,獅龍凰出世
所以模型獅龍凰,輕裝本體係號斗丸,佢終於可以成為真正既大將軍
其實上面既故事說明書有講哂
直接用圖黎答你, 當年一隻一隻咁出(廢話), 大概每個月出新一隻, 到一啲非500yen既BB, (鋼丸、天鎧王....) 隨盒附上張宣傳圖 (BB戰士情報局), 講下黎既BB咩料 (可惜復刻唔再印)
當時已經會將試作同量產既圖夾埋一齊用, 你可以見到圖一右下, 冒流刀連色都唔同, 可以推斷, 其實佢一路出一路修正

"以前覺得好奇怪 , 尤其是同一張印刷宣傳照有齊新舊兩個版本同時出現
百思不得其解 , 應該認真既日本玩具商點解會咁求其 , 點解唔重新影過D相之後之印刷 ?"

圖二係鋼丸出既時間, 想介紹五人眾可以點用到佢既 parts, 因為梵已經拍定哂, 唔會再拍多次(你見鷺主個樣同大貨都有唔同), 所以日後既宣傳圖都用返舊圖
希望呢埋圖答到你
既然咁岩我拎返出黎影, 直接用圖答你

既然獅龍鳳呢期咁爆
睇埋佢番外篇有幾型
唔好話攝張bb情報局落去咁簡單嘅嘢 (cost有幾貴,咁都要慳)

復刻版唔再印盒邊嘅 “lineup預告”, 真係幾失望

好多款都好耐冇再出過,自然被玩家追捧,就好似年零機動警察嘅模型再版,好多地方都炒到好高價錢同一道理啫!
原來雷龍都有bb 情報局當年冇買
天零肯出legend 未

當年覺得飛驅鳥生咗件2打6武威凰
我覺得武者零丸1-3正喎
同轟炎王合體正喎
魔星$225,烈龍$79深水舖頭價,仍然健在
漫畫版,見太陽先勁,有雲就屎
奇趣好多天零,炒價$198
細個因為武者O傳而入坑
O傳123,烈傳同番長風雲都有買齊
奇趣不嬲賣得貴
係特價折上折先抵玩
因為復刻 出過哂 唔需要再預告、情報
飛驅鳥大將軍我知有補返張漫畫
唔知獅龍鳳有冇
仲有咩堅忍不拔流,漫畫原來係唔夠力拔把劍
我睇漫畫既,印象中佢把劍唔係武器用途,一拔劍就變獅龍凰跟住就天動奧義~閃光輝獸擊撞過去KO真暗元帥,然後分體,號斗丸靈魂昇天。
bb legend
身體比例似返個人囉
腳 - 有返對髀,同腳掌分件
手 - 膊頭、手臂、手掌有分件
身 - 上下半身分件

bb legend整體係線條靚咗,擺po屎靈活咗好多嘅~
但係bb戰士嗰種玩法多變真係繼承唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞