王青霞涉逾期居留等6罪 申請保釋被拒還押監房看管

455 回覆
132 Like 3 Dislike
呢個肯定假啦,唔係有人信呀?
講緊邏輯上就解唔通
如果被告人無意願申請
點解個律師專登做多樣嘢幫佢申請?
根本,李龍基唔娶佢
佢就應該轉玩法搵過第二條港佬

自己戇鳩鳩喺度死守
而家畀阿伯一鑊翹起
嗰七層樓報紙話李龍基已經過戶畀哂前妻
應該重有假文件同虛假陳述
畀哂前妻合理啲
離婚要分身家,仲要個前妻跟咗佢廿年
你籠羈
痴撚線

王青霞表示自己的智商超過180,已達到人類智商最高水平,她並展示門薩澳洲分會證書證明。[14]

王青霞接受潘紹聰的節目《恐怖在線》訪問時透露2005年在比利時布魯塞爾遇到火車相撞意外,當時王青霞多名同學遇難,王青霞本人倖存。[15]

王青霞接受潘紹聰的節目《恐怖在線》訪問時表示與李龍基及多名朋友在元朗大棠玩遙控飛機時聲稱迷路進入「結界」,幸得當時接到藝人方伊琪電話,懂茅山術的方伊琪助王青霞等人逃出生天。[16][17]

有網上傳聞指王青霞自稱是知名導演王穎同息影女星繆騫人的女兒,又聲稱契爺是著名武術指導程小東,並藉此向人借錢;曾為電影監製的蕭若元聲稱消息屬實,並指資深傳媒人岑建勳曾借錢予王青霞。[18]

2024年2月18日,曾自稱透過「優才計劃」來港定居的王青霞涉嫌逾期居留3年,行使虛假學歷證明等6宗罪名被捕,現正還押監房看管;其未婚夫李龍基受訪時聲稱一直以為王青霞的申請獲批。[2][3][19][20][21]
提款基是咪窩藏犯人及知情不報,甚至教唆他人犯罪
佢話自己唔知情喎
有冇可能呀
佢而家係衰在太高調
啲咁蠢嘅女人一定有同黨
應該仲有好多漏網之魚不過從來都無人查佢咪咁大膽
唔關事 一般犯入境相關罪行都唔會比保釋,揾邊個律師都係咁

基哥係咪自己報寸 呢單嘢發展真係好好笑,好睇過電影
70歲有個咁嘅女已經係仙女級別
落返啦
有個親戚娶左件大陸婆
個外母逾期左20年比人拉完坐完
依家咪又落返黎 臭港對中国人不嬲都係公廁
仲有Trump嗰單,先最好笑

說起遨遊天際,他們原來跟前美國總統特朗普(Donald Trump)有過牙齒印!「記得4年前他(李龍基)來美國登台,我已經檢查好飛機打算載他上天,結果那天阿侵(指Donald Trump)來亞利桑那州,所有飛機不能起飛!」王青霞遺憾地說。李龍基對那一次未能「上天」耿耿於懷,開玩笑道:「後來我打電話去鬧阿侵,係佢影響到我哋!」
人蠢膽大
自己攞黎衰
條女用假文件呃政府分明落政府面,神仙難救
政府要快快手填番移民嘅流失人口呀
正苦一定話係個別事件
呢隻老狐狸好撚奸!
直情要暫停個計劃先啦
弱智仔user柒撚到 躝啦
屌緊第二條大陸妹專才
坐完再申請過
依家基哥先係贏家
波仔逗完,個鮑奶夠,報串踢佢返中國

一層樓都無過手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞