王青霞涉逾期居留等6罪 申請保釋被拒還押監房看管

455 回覆
132 Like 3 Dislike
個immi 都幾on9 出入境有曬record 比佢講幾句又放返佢入黎
管有虛假文書係咪即係認證左啲證書係假
啲假證書係佢自己主動比01

獨家|李龍基未婚妻被質疑學歷做假 再晒出關鍵證據證明實力
早前李龍基未婚妻王青霞(Chris)接受《香港01》獨家專訪,展示多張學歷及其他專業資格的證書,強調自己家底一定不差、10歲就往海外留學,更有兩層物業,根本冇需要呃錢。更提到她在奧地利學一個飛機駕駛課程都超過10萬美金;直升機課則12萬美金,近年則忙著幫國內做飛機零件採購,一切也離不開她最愛的飛機。
公司請人都要reference check lar
優才4個鍾就批
未結婚喎
人柒有樣睇
無出再入,已經即刻入房傾偈啦?
有咩可能
基哥醒未
條女真係乜都假
有無機會係基哥背後出手
對於未婚妻王青霞被即時還押,李龍基今早接受《星島頭條》電話訪問,他坦言目前交由律師處理,問到會否提早返港處理事件,他說:「而家都冇乜嘢可以做到,佢都還押,而且我都冇得提早返,晏晝就開始綵排錄影,因為約咗簽,收咗訂金,唔可能缺席,如果我行咗去,會搞亂晒人哋嘅電視製作,好大件事。(有冇同謝偉俊律師聯絡過?)仲未,我啱啱先喺新聞睇到個結果,啱啱先知,唉,真係好無助,不過,冇計喇,佢自己做嘅嘢係要自己承受,佢自己喺拘留所都講過,佢咁樣畀人捉一捉,好似如釋重擔。我都叫佢唔使擔心,乜嘢都好,錯咗就改過,我一定會等佢!」

李龍基稱未婚妻一直背負這個包袱,他越說越傷心,一度哽咽而不能説下去:「但係好可惜,好可惜佢一路都唔講我聽,畀我知道,最低限度係大家可以商量一下,有商有量,可以搵個好啲嘅答案,好似搵個好啲嘅律師上去自首,都係好啲,好過人哋上嚟捉妳嘛?我一路都唔明白,佢點解可以傻得咁交關,我最激係就呢點!」李龍基平靜後再説:「我明白,呢幾晚我都喺度諗,其實間接中可能係我害咗佢,因為佢成日同我講,話我年紀大,唔知陪得佢幾耐,所以佢咪要爭取每分秒嚟陪住我,所以咪諗埋呢啲屎橋囉,佢真係蠢,我成日話『點解你咁蠢』、『點解你咁蠢』,搞到今時今日咁大鑊,我仲傷心仲難過。」

李龍基續說:「妳同我講,最多咪諗計,返大陸住,辛苦啲,日日夜夜咁走嚟走去,點都好過而家咁嘅結果,佢就咪諗埋呢啲屎橋,呢啲真係屎橋,點可能諗埋呢啲嘢出嚟。」近年李龍基有不少內地工作,未婚妻又有否同行?他説:「有呀,就係有呀,但係都冇事,我都唔明點解,所以我係完全唔會懷疑佢嘅身份,我都覺得好奇怪,而家入境處話佢行使假文書,但係冇理由,假文書係唔可以出入境,我唔明,所以等我返嚟會了解清楚呢單嘢,會搵吓謝偉俊先。」
基哥高招
3同5係兩單嚟?
老羞成怒
想入埋入境處數喎
仲要得罪埋HK01
失德藝人上面電視台都敢請佢?
如果違反入境條例 係咪要去青山灣 唔係去大欖
姐係佢3月26係出左境
出境時候俾人周到overstay 呃鳩IO話前幾日入境
IO冇record之下放左佢返大陸
4月24減7日17號再入境香港再overstay?
唔明點解第一次出境overstay3年都俾佢走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞