我正式宣佈:elon 已經係過氣廢老

160 回覆
86 Like 170 Dislike
咪撚上網 自己試下做生意試下用fb business啦你.
你真係傻閪嚟,係咪上咗年紀嘅廢佬
你咪廢老 人講乜就係乜? 你有無親身付款用過fb d商業付費服務啊?
屌你老母on99
差好遠
我認同菲比斯係廢老
但唔認同E撚係廢老
上面其他人d留言話 fb專做scam 根本冇存在價值, 你估係鳩up無原因啊? 頂尖AI research 自己收費服務都做到屎咁.個平台日日都係d詐騙, 咁尖個AI唔見佢處理得掂.
點樣大法 想聽吓
我完全理解唔到
講貢獻google大佢N倍
好多假business賣假野
好日都唔用Facebook咁啱㩒咗入去
見到嘅廣告都係scam

佢Hi 大左
AI 開發framework一個大佬係google另一個大佬就係佢
自己查下llama whisper啦
其實都唔係,想玩AI 數據係最重要
有twitter先叫有張入場券同其他巨頭鬥下
最多話佢買貴左同唔識管理
google點樣貢獻大佢n倍法 想聽下
講得出ai會消滅人類既人,想繼續做首富都難
思想太幼稚
成撚日ff陰謀論
永遠只係諗到ai唔好既一面,唔諗下ai將來會對地球有咩貢獻

而家鳥山明要用半日時間畫既插畫
Ai 只需5秒就gen到出黎
將來既ai只需幾分鐘,甚至幾秒就計到準備撞向地球既殞石移動軌跡
你個層次就係
我會用google
我唔用Facebook
所以Google > Facebook
Open source LLM
之後幾秒鐘就消滅地球
無衝突

ai 間間公司都可以做
未來就係鬥數據模型同運算力
如果鬥數據,去到尾全世界無能力同中國鬥
全面0私隱+長城+巨大sample size +系統化資料庫
你早一步研究其實可能只係幫中國種樹
時機成熟佢一偷,再結合自己個模型就玩撚晒

但佢neuralink就係除消人類同gadget之間的I/0 bottleneck

即係其他電子野幾勁都好,你將來都要經佢套野做溝通

唔係就變孤兒仔
照你咁講所有車廠都收得皮喇
tiktok 算唔算中国境內公司 唔買得h100
炒左一半人間公司正常run到都係叫唔識管理
佢只要腦神經技術有突破

成個世界都要攞AI 同佢換
增發 割投資者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞