陳同佳「心情唔好、唔精神」 管浩鳴冀台方基於人道主義立場允許佳仔自首

273 回覆
12 Like 173 Dislike
其實都唔需要台灣係中國嘅

根據《中華人民共和國刑法》,中國公民喺中國境外犯下嘅刑事罪行,如果可以被判處三年以上有期徒刑的話,中國法院都可以以行駛司法管轄權

所以其實而家嗰啲中國四大家族喺柬埔寨詐騙、傷人殺人,柬埔寨踢咗佢哋返中國,中國法院都可以審

即係話其實佳仔現在大模廝樣行過羅湖橋自首就可以
搵次真身出黎講野先啦,跟本條友一係死左一係唔係香港,係條神棍用佢名作故仔
就算肯認台灣係國家都唔會work,台灣警察喺香港又冇執法權,香港政府有咩理據俾台灣警察喺香港拉一個已經服完刑嘅人。本身香港政府自己都冇法律基礎去拉人,點樣授權外國政府拉人?
等緊下年gta6啊
佳哥今日心情好撚曳
有得上網打機嘅坐監lor
將個殺人犯送返去受審有幾難!當年荃灣個單水泥案人地咪又係捉完送返比你
玩緊helldiver 滅蟲
佳哥已經達成左你一生都達唔到嘅高度
當管浩嗚拉返陳同佳出黎講
姐係証明佢又諗住R存在感扮工準備選舉
唔好同我講話佢真心想解決問題
真心想掉陳同佳過台灣嘅話就應該從個結入手處理而唔係不停出黎尻吠話陳同佳喺我手上
同mo老豆有得揮
又冇同家人住
又話冇派人照顧佢
但有電話有電腦嘅地方

咁多年都冇人發現佢係邊?香港Wor
港共要佢去,佢冇得唔去
佢自己話要去,台灣唔會講唔好
我覺得佢跟本已經唔存在
所有嘢都只係港共自己係度講
你點解會覺得佢可以平安無事check in到? 點過保安入禁區? 點過到海關? 佢唔係你,佢係全香港都識嘅人. 一個咁紅嘅人點會俾佢自己過去?
政府俾錢啦 點會自己俾
其實係,當年驅逐季炳雄都係有入境署嘅人跟機到美國
佳仔中過肺炎未
佢有案底,仲要係殺人犯,邊有地方會俾佢入境
可能佳佳無回鄉證 入唔到境
你咪撚on9啦
冇入台證機都上唔到
Palworld
人中之龍
Granblue Relink
Persona 3 reload
Helldiver 2
仲有 Final Fantasy 7
就算唔使返工都好難消化晒啲game
陳同佳真係人生贏家
唔洗做日日淨係食玩瞓
咁我支持管浩嗚光明正大咁帶住陳同佳一齊偷渡去台灣自首呀
講到自己咁撚想自首但係就乜鳩都唔做
咁有信心係改過自新唔係比人拉去打靶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞