陳同佳「心情唔好、唔精神」 管浩鳴冀台方基於人道主義立場允許佳仔自首

273 回覆
12 Like 173 Dislike
點解個中國人去中國地方都要人哋批准?
“陳同佳日常雖有人照顧”

羨慕死連登仔
無你老尾咩
唔撚洗乜春野逃犯條例呀柒頭
我講緊香港長官肯押陳生上機就得呀
新移民婦
我只係解答緊點解唔可以就咁買張機票就上機依個POINT姐。

逃犯條例本身就唔係喺我解答範圍之內,所以亦唔係我想講嘅嘢。
咁你又講到因為司法互助唔work所以要搞逃犯條例?明明個個都知逃犯條例都唔會work,明顯都唔係為咗彌補司法互助唔work而搞啦
有人問我,我只係COPY維基⋯⋯
咁又麻煩你解釋一下阿長官用乜理由押佢上飛機呢?

正如都好多人表達過其實佢喺香港所犯的罪行已經完成應有嘅懲罰,
其實佢絕對係可以大無斯樣咁行出街,
當然佢選擇依家嘅處境係佢嘅自由,
但依一刻阿長官又真係無任何香港法律可以押佢任何一架飛機飛離香港境內啵!
所以咁仲唔係玩嘢?
單就案件而言,個犯如果用自己方法去到台灣,咁台灣都唔拉人而係踢佢返香港?
理由咪就係香港同台灣達成司法互助,將嫌疑犯押上機交比台灣

航空公司有撚得say no?
請問,香港同台灣達成了司法互助協議了嗎?

根據律政司最新網頁中,已達成司法互助協議嘅國家或地區係無包括臺灣的。
咪就係香港遲遲唔覆台灣囉屌,咁責任喺邊個度呀?
係等緊香港覆機的台灣,定係已讀不回的香港呀?
答啦
殺人後非法處理屍體,偷死者嘅錢,無悔意,又係成年人,咁樣死刑機會好大。活得一天得一天。
打人龍8打到冇哂精神
但無與家人同住,也難以安排他就學

25歲讀乜書
未玩幻獸柏魯啫
變咗神童 住係神殿
未有新GAME出
基於人道理由....你香港警方咪搵個人過去做交接囉
你香港政府又唔制,咁即係點呀?即係你香港政府唔人道?
扮乜鳩嘢人道理由呀!由頭到尾都係政治問題!
https://news.ltn.com.tw/amp/news/Tainan/breakingnews/4223886
台灣罪犯逃到大陸都可以引渡返台
管神棍同班港共唔好再咁多bullshit好冇
屌你老母
呢個影響香港命運既陳同佳
今時今日既香港多得佢
邊個對佢唔人道先
係唔係 最近HELLDIVERS係咁炒server 所以唔精神 失落?
轉game啦
飛經台灣轉機嘅機咪得
再唔係飛去同台灣有邦交嘅國家再去大使館自投案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞