Apple Watch 用家討論區 (63) Series 9 / Ultra 2

223 回覆
2 Like 5 Dislike
隻S9三個鐘同我去走咗50%電
但我以前隻S4唔會咁
Ultra1 熄咗Background App Refresh 今日正常返
屌呢幾日放假 10.4個鬧鐘完全feel唔到
已經係開咗睡眠模式 有冇人一樣
錶帶用同一條/款?
鬆、緊係最大原因,天氣冷熱都會唔同
隻錶一感應唔到你戴住就會lock
各位師兄 呢兩日會買第一隻apple watch
諗緊ultra定ultra 2
值唔值俾多一千蚊買多 dd咁多既function ?
個結果可能係你買咗第一代Ultra
仍然會心思思覺得下一代會更好
玩咩
電子嘢 有新買新
買完u1先後悔冇買u2咪攞嚟搞
想問吓用緊 ultra 1, 上台有用開eSIM plan, 早排去泰國玩,電話 data用 local 營運商dtac 嘅旅客SIM card, 但唔明點解隻錶完全無晒 notification功能?

照計當張 local sim data plan唔 support Watch roaming, 但唔係應該都會當隻 ultra變成一隻 GPS版嘅 watch? 應該都會有 notification嘅功能?

係直程香港打嚟嘅電話、香港號碼收sms , 隻錶喺 iPhone旁邊都係無反應
玩得電子野
一係買最勁最新
一係買最平既版本試基本野
之前我都係S4,不過我用milanese loop,比較貼

而家U2用鈦帶,唔能夠較到好貼,係比用milanese loop鬆多啲啲,所以成日會lock

我睇時間多,lock咗都影響唔大
之前用Sport loop多 但都有轉過吓sport band
宜家用sport band
以前可以隔住個手袖都仲感應到
你先試下搵日戴緊少少隻錶睇下有冇好啲
冇嘅話 去搵天才問下
呢幾日咩事,平時叉爆用兩日,而家半日就冇晒電
有冇咩錶表好推介呢期成日戴到生粒粒
未買過 用se/ series9好?
錶帶?好似話鈦唔會令皮膚過敏
有d人係汗水搞到過敏
用粗尼龍帶會好d
有d人係對矽膠/金屬過敏
要逐樣試
我隻s5今日1點幾充滿100%,到5點幾冇晒電熄埋,我淨戴住冇用過都咁有冇人都係咁?或者知咩事?
我睇過電池健康仲有77%
熄background app refresh
食電食得好誇張
Apple Watch爆耗電災情!4個鐘就無電‎ iOS 17.4.1惹禍附解決方法
https://www.hk01.com/article/1010708?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
📱iPhone15最新消息!手機家電專頁評測!App實用教學🔥 立刻下載App:https://hk01.app.link/tech

睇黎我都係咁
想問美版同港版有冇分別?
係iOS嘅問題
早兩年都試過咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞