Apple Watch 用家討論區 (63) Series 9 / Ultra 2

223 回覆
2 Like 5 Dislike
更新完之後舊電半日都捱唔住
我隻SE, APPLE好似可以做TRADE IN. 現在心思思想換U2
岩岩2手買左隻SE
第一次用apple watch , 各位Ching 有冇app 推介
BTW update watchOS 要部iphone update 到最新咩玩法,有冇方法可以bypass 佢
你用幾日應該睇錶帶多過搵有咩apps好用
邊度買?
呢兩日隻s4 用四五個鐘就冇電
有冇人知關唔關Ios17.4事
如果唔關事,就準備要課金
第四代粒電都未打柴咁勁?
兩個星期前
朝八用到晚八
跑一個鐘番到屋企仲有40%
我覺得係OS問題
我S5都係咁 啲電去得勁快,Heart rate keep住拎唔到data,運動app都係唔work
我用緊第7代
想問同第9代都係一樣咁大?
除左點兩下
我想問八達通之類有無快到些少? 覺得錶個八達通好慢
隻 s3 粒電開始虧,官方仲有冇得換電?有既話幾錢?
我隻SE都係. 但啱啱洗完機, 耗電立即正常返. 即時打消左換U2念頭.
其實SS 男仔戴 大家推薦買銀色定黑色 兩隻都好吸引 邊隻會比較百搭?
想請問下有冇消息Ultra 3幾時會出
有無人試過隻錶無啦啦無左特快交通卡
今朝勁on9
黑鋼啦
銀色真心麻麻地
想買黎測心跳有冇用?
有冇心電圖測評?
心電圖要定注30秒先測到, 唔多用.
心跳就自己定時測, 有時睇返個pattern係唔錯.
不過冇得較高過某個數就alert.

用左年, 睡眠tracking比較有用.
因為屋企人成日心臟痛.心跳唔穩定.唔知apple watch對黎D情況有冇用
或者買其他野check心跳會比較好
apple watch 最大問題係得1.5 day 電.
要長期check, 買D有埋血壓果D 比較好. (我見asus有款, 不過佢唔係smart watch).
之前隻S5 SS 銀色戴咗 3 年好滿意,其實個人口味因人而異
自從上左10成日都要自己開張卡先用到
試過2次話張卡失效
好在即場刪完加返用到
我冇洗機
但今朝起身到而家隻aw電量又正常番,可以戰多起碼⼀年
你試吓睇吓AliveCor
有部電話加佢舊野就做到30秒心電圖
好過Apple Watch嗰個

但如果純粹話Minitor心跳就AW都得
AW個準備度都好高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞