爐石戰記討論區#14 終極癌症

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=24044&snA=54877&tnum=9&subbsn=11

睇巴哈抄左呢套
冇DK換左黑騎
但輸到狗一樣
有咩秘訣架屌

你手牌運唔夠好
自己諗既元素法,比啲意見?

### DK mage
# Class: Mage
# Format: Standard
# Year of the Mammoth
#
# 1x (2) Flame Geyser
# 2x (2) Primordial Glyph
# 2x (2) Shimmering Tempest
# 2x (2) Sorcerer's Apprentice
# 2x (3) Frost Nova
# 2x (3) Igneous Elemental
# 2x (3) Thunder Lizard
# 2x (4) Fire Plume Phoenix
# 2x (4) Polymorph
# 2x (4) Steam Surger
# 2x (4) Tol'vir Stoneshaper
# 1x (4) Water Elemental
# 2x (5) Servant of Kalimos
# 1x (6) Frozen Crusher
# 1x (6) Meteor
# 2x (7) Blazecaller
# 1x (8) Anomalus
# 1x (9) Frost Lich Jaina
#
AAECAf0EBosDv6wCv8ECpcIClscCm9MCDE3LBOYEwsECmcICqcICrMICwsMCmMQCxscCx8cCyMcCAA==
#
# To use this deck, copy it to your clipboard and create a new deck in Hearthstone
自己諗既元素法,比啲意見?

### DK mage
# Class: Mage
# Format: Standard
# Year of the Mammoth
#
# 1x (2) Flame Geyser
# 2x (2) Primordial Glyph
# 2x (2) Shimmering Tempest
# 2x (2) Sorcerer's Apprentice
# 2x (3) Frost Nova
# 2x (3) Igneous Elemental
# 2x (3) Thunder Lizard
# 2x (4) Fire Plume Phoenix
# 2x (4) Polymorph
# 2x (4) Steam Surger
# 2x (4) Tol'vir Stoneshaper
# 1x (4) Water Elemental
# 2x (5) Servant of Kalimos
# 1x (6) Frozen Crusher
# 1x (6) Meteor
# 2x (7) Blazecaller
# 1x (8) Anomalus
# 1x (9) Frost Lich Jaina
#
AAECAf0EBosDv6wCv8ECpcIClscCm9MCDE3LBOYEwsECmcICqcICrMICwsMCmMQCxscCx8cCyMcCAA==
#
# To use this deck, copy it to your clipboard and create a new deck in Hearthstone

對面一快少少就守唔住,去到最尾又打唔贏jade 系列
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=24044&snA=54877&tnum=9&subbsn=11

睇巴哈抄左呢套
冇DK換左黑騎
但輸到狗一樣
有咩秘訣架屌

你手牌運唔夠好

爭隻DK其實是咪爭好遠?

DK用7510頂到
係少左每turn回3同2蚊打3個value姐
垃圾狗牧

痴撚線 牧師一路廢左咁撚耐咁撚難玩
宜家終於勁返d又俾人話狗牧
起碼牧師真係頭破血流捱到打死你
講狗你問下Ben brode做乜nerf黎nerf去都nerf唔到打面戰啦
殺combo deck話冇交流 換d咁嘅垃圾返黎
到宜家諗起都仲覺on9
垃圾狗牧

講狗你問下Ben brode做乜nerf黎nerf去都nerf唔到打面戰啦
到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

點解要怕佢偷,咁你唔好去wild玩啦

睇巴哈抄左呢套
冇DK換左黑騎
但輸到狗一樣
有咩秘訣架屌

你手牌運唔夠好

爭隻DK其實是咪爭好遠?

DK用7510頂到
係少左每turn回3同2蚊打3個value姐

變到848飛龍
其實魚人聖有咩咁勁

勁在對德勝率較高

快攻德就係囉

鬼係咩 快攻德得一副復活牧打佢過5成

見親堆德都係唔會卡手
J德種得快過我放魚人

J德同DK牧都係狗黎
牧d解牌多撚到
依家仲帶埋張4費群體沉默
我諗DK英雄黎講牧好大機會會nerf

有幾張怪俾佢一野驅魔無曬用

好不滿復活牧4 turn巴奈斯拉親都係4/8 taunt lifesteal deathrattle攬一隻/一係就巫妖王
然後無限復活
唉屌 爬撚到炆

玩下開放,幾好玩,咩deck 都有,估唔到對面玩咩

最炆係對面成日都天湖

走去玩開放reno dk術算 爬咗咁耐 唔升反跌

天糊有咩好嬲
尤格先嬲啦
屌,無聊打下開放都可以對面尤格生命之樹概
好撚野

一兩場梗係唔嬲

但你有無試過連續10幾場都比人剋deck/天糊?
由爭1粒星變得返1粒星

玩control 對面就一堆海戰, aggro
玩aggro 就長城德
玩德仔就quest mage T10準時玩完火球OTK

而家已經睇化左

上到R5 就唔再衝了
專心做守門員, 用副reno priest 撚狗

我而家落返張424食秘密對任法過一半勝率
Dk德得番復活牧未諗點打
唉屌 爬撚到炆

最炆係對面成日都天湖

天糊有咩好嬲
尤格先嬲啦
好撚野

一兩場梗係唔嬲

由爭1粒星變得返1粒星

玩aggro 就長城德

而家已經睇化左

上到R5 就唔再衝了

喺人地deck加張食秘密就咁開心
唉屌 爬撚到炆

最炆係對面成日都天湖

天糊有咩好嬲
尤格先嬲啦
好撚野

一兩場梗係唔嬲

由爭1粒星變得返1粒星

玩aggro 就長城德

而家已經睇化左

上到R5 就唔再衝了

喺人地deck加張食秘密就咁開心

食秘密
人唔笑
druidstone
垃圾狗牧

到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

你唔好話自己廢
牧師不嬲易砌
垃圾狗牧

到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

你唔好話自己廢
牧師不嬲易砌

加埋d傳說、幾張key card,砌完
垃圾狗牧

到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

你唔好話自己廢
牧師不嬲易砌

咩叫牧師廢左咁耐
龍牧卡扎牧不嬲都勁喎
亞服好友任互換 EVERYTIME#3552
垃圾狗牧

到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

你有牌就得, 人地有就唔得

係咪申請退款,小心被ban
牧啲卡好撚貴
一直都無抽中過咩epic同legend
垃圾狗牧

到宜家諗起都仲覺on9

牧師都唔狗咩野狗?!
無印狗到e家
除左識偷野之外仲識做咩

你唔好話自己廢
牧師不嬲易砌

咩叫牧師廢左咁耐
龍牧卡扎牧不嬲都勁喎

龍牧有龍火個陣先真係叫勁咋
最初係順牌就贏 一唔順少少就輸
又悶又嚴重依靠好curve
牧師幾時Top tier過啊?你答我啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞