爐石戰記討論區#14 終極癌症

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰
4費拉大野再番生就可以下場

次次巴奈斯係牌尾,5費法術就出巴奈biblethrump

冇4費仲有6費叫55
機會

睇你用咩deck架啫
控聖任法打得贏復活牧
由佢拉之後清全場或者冰住

控聖打牧點贏
隻484都係難解
22又會俾英雄能力射死

復活牧多 AOE --> 你可以搏盡早鋪場打爆佢
不斷復活948 --> 破法者/貓頭鷹/秘密
打後期 --> 唔洗諗, 復活牧愈後愈勁
DK --> 入646 儲coin, 變DK 之後用reset hero power 果張OTK 佢老母閪

結論: 轉deck or 等運到
咁多位巴打有冇咩fun deck介紹黎玩下

元素法
對面好fun

元素法
對面好fun

同德牧打都已經成日對面fun
r6成堆瘋狗德 咩料
r6成堆瘋狗德 咩料

守門口
r6成堆瘋狗德 咩料

守門口

用清流中速獵輸左幾場瘋狗德
立即轉毒瘤翠玉德
連贏升r5

到我守門口
80金互換
Blackwing#3765

唔鋪場
mill 646
放lyra 出去呃解牌

咁佢好快就會成手都係牌
張10cost 牌就無得用

上巴哈睇完卡片設計師個訪問,夠膽話獵人勝率最高,R25 法師最多人用,德強勢問題都係仲觀察緊,肯定班友自己沒爬梯
上巴哈睇完卡片設計師個訪問,夠膽話獵人勝率最高,R25 法師最多人用,德強勢問題都係仲觀察緊,肯定班友自己沒爬梯

留o係R25 觀察

一定無玩啦佢
腐臉戰玩唔玩得過?

輸又唔會跌,邊有25架

輸又唔會跌,邊有25架

應該係指d 新手岩岩玩,法師基本卡係勁既

deck勁就會多人用,多人用就會有人諗點counter,所以班設計師繼續食花生
腐臉戰玩唔玩得過?

好難玩得好

deck勁就會多人用,多人用就會有人諗點counter,所以班設計師繼續食花生

睇直播主玩,多數爬到R3左右就轉返德,沒咩deck counter 到,最盡打到5050,有個玩爆牌賊專打瘟疫德,好似都沒上到傳說

獵人勝率高 係講緊安戈洛個陣
個陣我少玩 但最出名好似係任賊喎
玩牧師嘅都係仆街
玩牧師嘅都係仆街

仆街
玩牧師嘅都係仆街

仆街

法dk打牧dk梗係輸啦
射射射
依家儲值仲有咩方法平d
40pack左右大約幾錢
以前巴西大法好似用唔到
腐臉戰玩唔玩得過?

好難玩得好

但見唔少直播主玩
好似話勁係個控場度
5660 DUST 合咩DECK好
依家玩緊漁人同任法
玩德定玩牧好
得依兩個職既DK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞