爐石戰記討論區#14 終極癌症

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
諗諗下,之前智識古樹 755 5血抽2二選一都比人nerf, 依家多3 cost, 唔洗簡,仲要打多5傷同抽多3張, 諗依張卡果條友係咪唔記得左暴風之前做過咩

問題反而似係張五分法術....
用拍賣師一樣有得抽,仲可以早幾turn
上到十分之後,用瘟疫抽同拍賣師抽概分別又唔係真係咁大
反而張五分鋪場就畀到小d安安穩穩上十費概條件......

問題係依張10費釋放左滋補術,令德可能瘋狂跳上10費再用張野補牌
諗諗下,之前智識古樹 755 5血抽2二選一都比人nerf, 依家多3 cost, 唔洗簡,仲要打多5傷同抽多3張, 諗依張卡果條友係咪唔記得左暴風之前做過咩

睇環境,果陣咆德太勁,宜家呢張nerf硬

知識古樹當時被nerf 既原因係抽2牌太強,每副deck都會入,但依家出返張抽5牌
魚人聖內戰有咩要注意
先後手留牌有冇咩分別??
我打咩職都正勝率,唯獨輸內戰

求神拜佛自己係先手
同樣有1費魚加石塘,先手會賺到笑
有冇牧師愛好者
我用呢副自組勝率好高
術張defile 好勁 配左211 加法傷 比佢清曬
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰
4費拉大野再番生就可以下場
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

次次巴奈斯係牌尾,5費法術就出巴奈biblethrump
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

冇4費仲有6費叫55
機會
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

次次巴奈斯係牌尾,6費法術就出巴奈biblethrump
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

冇4費仲有6費叫55
機會

55巴奈
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

冇4費仲有6費叫55
機會

睇你用咩deck架啫
控聖任法打得贏復活牧
由佢拉之後清全場或者冰住
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

冇4費仲有6費叫55
機會

55巴奈

下場囉
海盜戰都光速投降啦 有咩所謂
我玩薩滿玩到最尾6張都抽唔到進化同DK啦
唉屌 爬撚到炆
唉屌 爬撚到炆

玩下開放,幾好玩,咩deck 都有,估唔到對面玩咩
唉屌 爬撚到炆

最炆係對面成日都天湖
唉屌 爬撚到炆

最炆係對面成日都天湖

走去玩開放reno dk術算 爬咗咁耐 唔升反跌

想合張玩dk術
玩Jade druid成日輸warlock, 乜春都清到
對快deck又輸, 一張flippy bird/warleader/pirate333就比人打爆

有冇牧師愛好者
我用呢副自組勝率好高

reno priest
唉屌 爬撚到炆

最炆係對面成日都天湖

走去玩開放reno dk術算 爬咗咁耐 唔升反跌

天糊有咩好嬲
尤格先嬲啦
屌,無聊打下開放都可以對面尤格生命之樹概
好撚野

一兩場梗係唔嬲

但你有無試過連續10幾場都比人剋deck/天糊?
由爭1粒星變得返1粒星

玩control 對面就一堆海戰, aggro
玩aggro 就長城德
玩德仔就quest mage T10準時玩完火球OTK

而家已經睇化左

上到R5 就唔再衝了
專心做守門員, 用副reno priest 撚狗
巴尼斯次次都拉48坦

復活牧超難打

升RANK快過用海盜戰

冇4費仲有6費叫55
機會

睇你用咩deck架啫
控聖任法打得贏復活牧
由佢拉之後清全場或者冰住

控聖打牧點贏
隻484都係難解
22又會俾英雄能力射死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞