櫻坂46暨日向坂46交流區第四百三十四回 8th Single 「何歳の頃に戻りたいのか?」2月21日発売決定!

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我其實係想講內部資源分配
屎花出錢個啲
所以我都唔應該計埋寫真

你講個啲正常都係assume 人地比offer屎花叫member 上
係有錢收的
除咗冠番(屎花買咗timeslot) Japan expo(寫到明無報酬)呢類啦
其他上得多定少都只係代表市場趨勢鍾意用邊隊/邊幾個member
咁都計埋落去話放養又過分咗啲

當然你話屎花有錢唔都唔賺 突登唔比你上節目
都得 咁就冇野好講了
岩岩睇成藍睇到食レポ個集 原來仲有岸
其實岸真係好qq不過呢集都睇得出佢唔岩做呢行
咁明顯係內部資源果啲就係最好比較
啲村外合作 綜藝 劇集 雜誌 呢方面就真係得營運層面先知係點得黎
一定有啲係營運自己話到事既 例如次次都係有C位既成員果期特別多野做 多節目上多雜誌拍
你可以話係因為佢拎左C多左關注度所以係人請佢去 但肯定有啲係呢邊推人出去

仲有例如eee呢d打機番組 我覺得呢種有時候番組果面都無所謂係坂道邊位成員上去 營運呢邊有權力報個有基本綜藝能力適合個番組既對面可能都會接受 當然如果對方有時係指明想要邊個既時候 營運相信都會迎合

另外好似戲劇資源 有啲有報道話係坂道成員去參加甄選拎返黎 但都有啲角色應該係靠營運自己資源拎返黎 屎花好似前年先同左第間公司合作有啲戲劇業務提攜 印象中都係自始以後屎花呢間公司先多左啲戲劇資源
正如啲日本大經紀公司係可以唔出名既新人都可以推出去演一堆劇仲大把戲份 不過屎花明顯冇咁勁啦

同埋2022年成年明顯櫻坂個勢係頹 年尾紅白都冇埋 但2023年同自己比較既話 上綜藝既量係起碼多左50% 如果所有野都係等人俾offer 照計唔會升咁多 唔跌都偷笑 所以有人話2023年屎花啲資源有比以往分多左比櫻坂呢個講法我覺得係啱 但咁只係以往分得少
如果齋講綜藝既資源 就算分多左比櫻坂對日向應該冇咩影響 日向2023年上既綜藝仲多過2022年 不過一定有人話日向本來可以再上多啲 分左比隔離 係埋同一間公司就係咁

其他方面既資源的確上年內部係有向櫻坂傾斜 e.g. 搞展覽 去expo
兩團係埋一間公司就係咁 又唔會50% 50%分 有年分多比一面 另一面就嘈 呢個問題唔分家永遠都唔會解決 就算佢肯內部運作完全分開搞 外面fans都唔會信 更加唔好講家陣明顯都有好多野係兩邊共用 例如X個帳號 櫻坂個account個個月都有啲日向野貼錯出黎
個人感覺兩團啲運作係有遂漸分開多左 前排屎花先請人
黎緊櫻坂線下見面會同日向con都撞日子 兩邊人手分配應該係有多左
不過完全分家就唔洗諗 屎花唔會分

另外屎花有錢唔賺都唔係冇前科 保乃個常規模特有推走過 雜誌社自己講既 當然唔能夠排除屎花覺得錢唔夠推既
仲有當年平手仲係屎花果陣都有報道講佢同竹內涼真拍果套野屎花係想推走offer既 不過呢單野就唔會有證據 信唔信睇人
22年先改名第二年

成員個人嘅 舞台 劇集 唔係屎花肯宣傳就有人肯收 收錯演員會影響套戲 對面先係老細 小林啲角色都係自己cast返嚟 天Karina都係演技實力派 其實舞台同劇出演方面 櫻坂一向都唔輸蝕

而綜藝點解長久以嚟都係日向多依樣嘢就無謂喺到討論喇 一睇就明

櫻改名咁耐都死唔去 上年又做咗咁多新嘗試 又出國又youtube 迷拭目以待下今年搞成點

其實係,見佢都比較辛苦
不過同柿崎芽實一樣
偶像唔係唯一出路,
世界咁大
btw出演舞台劇集嘅機會係靠casting而嚟 但其實casting機會都好難攞 唔係send cv就有 亦未必會公開招募 有冇得cast有時都要靠屎花人脈
唔知點解佢啲blog冇乜合照
想問好耐到底the time嘅衫係佢自己襯定有staff幫佢
我嘅訴求係幸阪有unit
其實咁多年,除出道開頭,都唔覺屎花俾到d咩offer d mbs咁,好多都係mbs 靠自己拎到咁
不過唔知係咪偶像公司仔fight 唔到啲咩嘢返嚟
家陣的確全世界影視業都難撈, 尤其偶像團有咁多隊,前偶像人數又咁多,要突圍真係好難

在團個時d 舞台劇來來去去得小林同馬隊拎到,點睇都似係自己cast返嚟

天天多劇多廣告又model都似係人地揀佢
夏鈴家陣一套完又一套都似係小心機開出嚟嘅機會,至於小心機一開始有得拍嘅原因,又唔似係屎花好勁牙力fight返嚟,都似係人地揀

但上面有留言話hobo個雜誌常駐屎花幫佢推我就諗唔明有錢都唔俾佢賺係咩玩法?就算覺得佢年紀大都唔係阻人搵食架

講大top唔推我剩諗到輝仔,以佢又C又咁高團內人氣,但實際佢唔係拎到好多偶像以外嘅資源/機會咁

我有諗過係咪因為佢矮(拍劇一cast就輸蝕)又唔係走綜藝路線,所以無咩其他嘢接咁
睇隔離乃美空好似係time比衫佢地擇
睇返乃同响上去都係著呢啲阿婆衫
希望二專/9單有,老實講我覺得佢係新二第二靚果個,上下雜誌都好吖
Hono果個真係snf 推走幾次,係咪驚佢大top大人氣拎太多資源好快會走?<<<—-9估
https://x.com/sakurazaka46/status/1760172017884840401?s=46&t=tY2M4mV5J7fCsuiq0LN4XA

天天因為上唔到深夜時段節目,所以寫心意memo比每個mb
THE TIME都叫做係新聞類節目
衣著好大限制
TBS嗰啲女主持著得仲悶
所以有人話2023年屎花啲資源有比以往分多左比櫻坂呢個講法我覺得係啱 但咁只係以往分得少

所以我一開頭先想盡量集中睇返2022年同2023由屎花主導con/碟資源
因為可以直接睇到佢肯唔肯出錢搞
而就咁睇大概數量嘅話
兩邊其實真係幾balance
如果真係逐樣計
櫻個邊可能仲出得多啲
又東蛋又武道館 貴啲都唔係冇可能

而其他出唔出村唔想計係因為有太多唔同因素影響
而且除咗公司派job member自我推銷都係好重要
例如影山足球 富田super formula

咩綜藝資源 你淨係睇數量時間唔睇內容嘅話其實係唔合理
屎花覺得上晒軌道
唔使點突破,總之唔好爆大獲野
你地班坂道FANS都會支持

雖係都係真既

都係會繼續支持......除非支持既畢晒業
咁開live除非賣得好少飛 否則都應該唔會蝕錢 賺多賺少問題
東京巨蛋開兩日租金計埋前後準備租四日都係6千幾萬yen
果陣on99揀平日黎開坐唔晒 唔知係貪平果幾百萬yen定book唔到場
果陣應該都有4萬幾人 兩日門票錢都差唔多9億
都未計賣卒con周邊 計埋其他成本點都未到要蝕
我諗開唔開巨蛋都係性價比問題 如果營運冇信心開最少兩日 每日賣到四萬張飛以上 性價比黎講租球場或者SSA一定係賺多d
不過當年話晒都係欅一期大top+隊長畢業 屎花果陣都算比面
堅?
是咪真打海外線
頭先官網FAQ有link
不過啱啱刪咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞