櫻坂46暨日向坂46交流區第四百三十四回 8th Single 「何歳の頃に戻りたいのか?」2月21日発売決定!

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
問題家陣係冇資源 最top果啲都冇乜果下死
成團除左開live同參加fes基本上冇咩撈
上村外綜藝除左武元多啲 其他人都唔多
食大鑊飯係講緊好似隔離果啲一年都唔知有冇更一個blog果種 我地果啲都叫keep住更blog更msg 你最多話佢唔夠勁吸到多啲fans
但咁少曝光率真係極少機會可以突圍而出
劇就近期得夏鈴有出去拍返兩套
森田呢個村內第一人都係冇咩資源 淨係拍過村內劇 綜藝都唔點上過
保乃呢個二姐今單仲勁 得一首mv 兩首歌有參與
廣告都係得top單獨接到一兩個 仲要好多都係web廣告黎 以前欅都仲有啲一團六七個人拍既廣告
另外以前aeon拍廣告都重皮啲搵多幾個人拍又贊助整啲幾集既番組仔 自從理佐友香畢業都冇埋
其實家陣本質上有啲似以前欅坂切開左兩團
兩團啲銷量同資源加埋就好似以前欅坂咁
講到尾都係種子花垃圾
唔識分配資源
明明有咁多理牌係手都用唔到
真係好有病
https://x.com/morirenaa/status/1759909343066247320?s=46&t=tY2M4mV5J7fCsuiq0LN4XA

其實明知天天要同光仔鬥舞,點解仲要比條長裙佢著,搞到kick親差d冼低
其實上年海外試咗幾次event , 生性地諗可能真係諗以海外做目標嘅

海外咁樣剩攻唱+舞,表演其實就正路嘅,咁就力攻谷三期拓展返知名度

但前題係屎花真係諗向世界出發先

如果唔係嘅話,就根本來來去去都係食老本,二期已有嘅資源就應該係俾到盡,係屎花眼中佢地都係等畢業嘅人口

剩返有新資源都應該俾晒整體握手數據咁好嘅三期
又諗起大沼一句講笑嘅人氣排15名左右就想喊單嘢,三期嚟,佢地二期backs個堆應該超大壓力
有歌聽
好似好耐都冇見佢哋出aeon廣告
其實同山田孝之拍嗰條只係上年12月嘅事
但好似冇乜宣傳過咁
3首,夏鈴個unit首歌好似最好聽
因為雖然有新廣告拍仲要係同山田孝之拍 但果條廣告主角係山田孝之 櫻坂同佢有超大格差
我地只係出三個人出黎講幾秒對白咁大把 唔係以前果種櫻坂做中心既廣告
不過仲有已經好好 呢條之前已經勁耐冇拍過 大把人估會唔會合作都斷埋
起碼家陣勉強都叫做仲係度
其實淨低四首都唔錯 曲風有驚喜
泣かせてHold me tight! 好印度feel live應該幾正
依首我最唔鐘意,睇twitter好似都幾多人鐘意咁

我都係鐘意表題,love song ,真夏
我覺得村外綜藝方面 有時未必關肯唔肯放資源 係唔係top 多唔多msg 都要自己表現從而令到有節目邀請你上去

保乃比較少c 可能依個位唔係最適合佢 流彈我估都係因為要宣傳寫真先畀佢做表單c 但佢憑個人性格都拗到好多綜藝 尤其上有吉打機
守屋c得一首但對應做得好 學嘢又上手經常上love it 變到常註咁
武元人氣唔使講 資源一定落唔到佢到 但上咗好多綜藝 又連帶其他幾個盞鬼嘅成員多個冠番節目
中嶋唔係三期top但勝在kai下kai下 啲job都開始多

所以我覺得上綜藝嘅機會係好平等嘅 同埋櫻對比欅都多綜藝上

至於三期未有劇 懷疑可能真係無乜錢 疫情後日本個個偶像團都賺少咗
我反而覺得櫻而家呢個狀況幾好 全團人平時一齊努力 但同時做到兄弟爬山 各自努力 未計三期都有一半人有能力單人咁為個團付出 跳舞嘅跳舞 拍戲嘅拍戲 綜藝嘅綜藝
隔離團都好似冇試過咁樣3隻unit大top帶新人,咁你不如全部group埋好似櫻8斷絕咁變成一隻歌,其餘兩隻比保乃c同backs都好吖,今單真心差別待遇得太緊要,你唔比佢哋出鏡,佢哋又promote 唔到自己,跟住又冇人識,冇人氣,根本就惡性循環,永遠都上唔到去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞