3千萬公帑購八輛國產電容巴士不足5年全玩完

231 回覆
540 Like 15 Dislike
交保護費
咁又冇左1億8千萬,香港真係好景好撚有錢
錢已袋 話之你
深圳全部巴士都係電動
諗住環保d
點知仲唔環保
送錢
講歐洲電動商用車 benz 好似出左個拖頭唔知有冇係香港落地

但而家呢啲車得大公司先玩得起 DC 120kw 都要差成幾個鐘
但巴士成個總站裝曬DC 充電樁嘅 其實好撚正
到總站車長休息果時就差下電 休息完就行第二轉
加上有d巴士站冇咁通風 轉曬電車吸小好多廢氣
冇炸死人已經係成功
呢啲国家gay密以後仲有冇得睇
拎電容儲電係咁上下
利益輸送嘅遺物姐
以前造旅遊巴都出名同埋同德國車廠合資,有返咁上下質素
去到學人整電車嗰陣成間公司啲銷量開始差跟住做出嚟嗰啲嘢都係水鳩人,後尾個老細仲俾人拉咗
其實成日諗佢地點做到
叉一次當你夠里程其實都係得300-400km
的士一日一定過300km
佢地周圍快叉?同埋深圳的士係打工定自己車?
會唔會好似香港咁,部車24小時都出租比司機?
肯定又係價賤者得
廠都好似係叉緊200kmh
但唔知佢雙槍係咩玩法
泥鬼都電動 起步勁快
佢地的確係每個巴士總站都會有個好大嘅充電站,巴士因為都有番咁上下size, 可以做到比tesla superchaeger 更大嘅充電電流,同埋佢哋本身巴士嘅成本好平,所以可以做到車輛有餘裕嘅空間。

的士佢地同香港完全唔同,佢哋全部係行車隊制,司機只係打工。的士上面會標明邊支車隊,然後每個車隊都有佢哋嘅快速充電站(你當佢哋同Tesla supercharger 差唔多速度啦)。
十足舊時D附庸國要不時進貢
間廠捱唔到下一代
當然有大食大
但50都夠做 叉到半個鐘夠一條短途巴士行車線
213m 5c 6d 先十公里一程多d
當初在廠內做充放電測試 測續航
叉電叉死左一部車 換電開價百幾萬

新車落地一蚊都冇賺 要跌百幾個
以前英國要香港買既野,起碼真材實料
地鐵買都城嘉慕列車,行足40年都仲行緊
國泰買Rolls Royce Engine,起碼用得好地地
問題架車邊會停半粒鐘,總站邊有位擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞