[療傷台]奉勸各毒撚咪咁易動情,鍾意人

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
點樣先叫推進關係
佢係知我係鍾意佢既情況之下
呢兩個月包括情人節
佢應邀左我多過10次既單獨出街 (每次佢都主動堅持AA無拎我著數 雖然唔多 但每次出去平均洗費都每人300 - 400)

求教
點先可以拎佢唔嬲我理返我😕
得唔得架?
其實今次真係我做錯
即使佢對我有好感 我同佢又唔係男女朋友關係 在情在理我都無權利怪佢
而且我講既說話真係幾難聽

毒L溝女 難過登月
屌你
出咁多次街都唔表白
比我係女都嬲你啦
係咪男人黎
如果我識咁做 我就唔會亂講野激嬲佢
得唔得係睇你自己,唔係問連登仔。
你而家唔係同佢做frd, 要佢做你條女。
隔一排,同佢講已經反省過,想佢做你女朋友。(唔好表白)。可以送啲小禮物,例如朱古力咁樣,唔好手作Kam 野。
你岩 多謝點醒
表白 真係唔係咁易
feel到成功率好低 唔通仲講咩
傷到自己唔緊要呀 無謂要人難做
屌你
你唔係confirm 㗎啦咩
無呀 仲要比人ghost埋
咁我都唔理佢囉
遲早玩完
唔係有keep住出街咩?
雖然我個位都已經唔肯同我出宜家
出街 食完飯 睇完戲 趕住走咁
睇落好似我平時返工咁 交下功課
都唔係想認真相處
仲衰過唔出
有冇坐低傾下
連登仔:食左飯未?
女:食左
連登仔:食咩飯?
女:麵
連登仔:食咩麵
女:拉麵
連登仔:咩拉麵?
女:一蘭拉麵
連登仔:有冇加辣?
女:冇加
連登仔:點解唔加辣?
女:唔中意
連登仔:唔加辣幾錢?
女:唔過一百,唔講住喇返緊屋企
連登仔:而家先返屋企?
女:食完野未返
連登仔:坐咩車返屋企?
女:巴士
連登仔:幾號巴士?
女:680
連登仔:680過海?
女:係
連登仔:680車錢幾多?
女:真係唔講住喇

連登仔:返到屋企?
女:到
連登仔:而家先返到?
女:沖涼,唔傾住
連登仔:你沖涼用咩沐浴露?
女:Lux
連登仔:哩隻牌子幾錢?
女:唔記得
連登仔:你沖涼沖頭定身先?
女:頭
連登仔:沖涼會捽個身幾多下?
女:一百下
連登仔:你有數住?
女:冇
連登仔:咁你又知?
女:估
連登仔:點估?
女:亂估
連登仔:亂估都估到?
女:唔講喇好攰
連登仔:點解攰?
女:OT
連登仔:唔辭職?
女:唔辭
連登仔:點解唔辭?
女:唔想
連登仔:辭啦
女:OK
連登仔:辭左未?
女:未
連登仔:幾時辭?
女:訓喇我
連登仔:咁夜訓?
女:係
連登仔:仲未訓?
女:覆緊你
連登仔:咁夜仲覆?
女:真係訓
連登仔:仲On緊?
連登仔:掛住我訓唔著?
連登仔:唔好諗太多我
女:好

連登仔:早晨
連登仔:hello?
連登仔:???

然後連登仔就開post話自己係好男人但冇女

衰撚硬,一切結果都只係你想多左,人地對你有禮有貌,只係人地好教養,唔係比緊機會你條柒頭。

一切嘅表白,我都會建議你收皮!唔撚會成功的,仲要人地安慰返你轉頭,你好唔好意思。
因為真正發展成功嘅感情,係唔使表白的。

你以為愛情會開花,其實係屌那媽!
你以為對人好,其實你好老土!

Q:點解毒男咁容易對女性動情?
A:因為毒男好少同女性講野,所以只要有女性願意同毒拎講多兩句,微笑幾聲,對毒男黎講已經係前所未有的體驗,所以就會好易鍾意人地。
聖誕嗰輪,好多毒撚開好多啲表白post, 我一句就叫佢哋收皮,佢哋以為我口臭,其實我係真心相勸
Q:我暗戀咗一個女仔好耐,應該點樣同佢表白好?
A:表白只係確認關係的過程。 即係好似田徑比賽終點果條繩咁,你係跑第一自然會衝過條繩。

人地正常運動員就係練點樣跑快d,連登仔就研究點樣衝過條繩。
正常人溝女係氹個女仔開心,連登仔就睇動漫研究表白嘅方法。

你同女仔親密到某個位,大家都會有共識係埋一齊。
到時你求其帶佢去個浪漫少少的地方,表白確認關係就搞掂。
但係連登仔就淨係著重最後果下,忽略咗前面溝嘅過程先係最重要。
對你冇興趣先會唔覆你,因為對佢黎講放棄覆你既成本唔高

點解成本唔高,因為相對其他人黎講你提供到既價值較少,例如:外表,身高,經濟能力,性格等等

兩個人一齊從來都係價值交換,你價值唔高所以咪唔覆你。

所以女人唔係溝返黎,係吸引返黎。與其係到諗應該點樣傾,點做佢先會覆你,不如諗下點增值自己。

花香蝶自來。林寶同法拉利從來都唔會有人黎sell 你買

你要諗返你地傾計既目的係咩,你可能覺得傾偈嘅目的係了解對方,加深對對方嘅認識。但係你有冇諗過對方其實係對你完全冇認知嘅情況底下同你傾,咁佢會用啲乜嘢去延續佢想同你傾偈嘅樂趣?

如果你哋單單純純就咁喺度你問我答,對佢來講延續對話想傾落去嘅興趣真係不大。

其實我想帶出嘅嘢係,男女之間傾偈從來都唔係講緊對話嘅內容本身,只係透過對話帶到俾佢情緒嘅價值,再降低對你嘅防備心。最終約咗佢出嚟面對面先係升溫嘅最好方法
無計傾 我心淡 要冷戰
自爆咗兩個星期 已經變到陌生人好似無識過咁 唉 一早知無可能就唔應該繼續同佢close落去
你自爆都係想自己死心啫
其實算好
有d真係你自爆完繼續吊住你拎你著數
講得好 有得死心係好事
比人拖住仲慘
佢係唔想同你講嘢?唔想同你分享?
有第二個?定純粹大家無話題?

無原因嘅咩?
我就係差唔多
佢講得好自然 唔好見一排
我就無了期咁等
所以我都無好上心咁理佢
屌,攬埋拖埋都confirm唔到what the fuck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞