我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 68 ) - NV SUPER上市

1001 回覆
13 Like 13 Dislike
油耳唔上pg32ucdm?
底板冇乜建議 因為都係個幾塊

sf750 都冇所謂 反正夠推
都OK既
1.lancer c30 6000
2.一定夠
3.唔超夠,會超就tg-240
4.p12
請問下如果清完塵,部機著到但連唔到mon 會係有機會邊到出事

利申:純粹用掃清塵,冇郁過其他野,個mon同線都冇問題
想問係你到砌機,有無外置開機鍵果d零件?
土地問題想另外裝個開機鍵,但我唔見你個網有
定係可以我自己另外買,上你到叫你裝埋?
玩elden ring開到最高 budget 6000夠唔夠
咩組合?
夠,悠二個rtx4060 組合
唔係好熱
普通tg-240都夠
想問下而家砌機已經唔興一個ssd裝os一個就裝其它野?
而家既ssd係咪已經壽命好長唔易壞?
定係直接跟法奧啲平list? 有冇伏
抄list都可以
呢個q 都幾多新cooler
Noctua幾時出新cooler
終於打爆cyberpunk,多謝悠二d套裝優惠
[1月ASUS優惠砌機組合] 呢個好似唔見左了 (用緊呢個組合)
繼續玩反之前d 3A大作先
有咩大作介紹....岩岩都玩完2077
granblue fantasy:relink 唔錯
dead island 2,dying night2,marvel spider man 1-2
呢幾隻必玩,你可以玩埋,博德之門3,機戰傭兵(我手殘就算)
黎緊就出龍族教義2
https://ofeyhong.pixnet.net/blog/post/193264786
宜家ssd> 或=hdd壽命
我都係1隻系統,1隻放野(遊戲裝落系統個隻到)
唔係遊戲裝落系統外既ssd好d?
減少讀寫次數,系統ssd放av之類?
理論上遊戲跟系統=最快速度
但可能實際上你feel唔到個幾秒既誤差值
係搞好快搞啦,美國超級星期2就到,到時可能又話制裁硬件
4090 D版笑死人
1 x AMD Ryzen™ 7 7800X3D 行貨盒裝
價錢:$3,240

1 x [3月優惠]Gigabyte B650M AORUS ELITE AX AM5 DDR5 Micro-ATX
價錢:$1,399

1 x Corsair VENGEANCE® 64GB (2x32GB) DDR5 DRAM 6400MHz C32 Memory Kit — Black
價錢:$1,999

1 x Corsair MP700 PRO 2TB PCIe Gen5x4 NVMe 2.0 M.2 SSD with Air Cooler
價錢:$2,459

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 4070 SUPER White OC Edition 12GB GDDR6X
價錢:$5,799

1 x [3月特別優惠]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (現貨) (砌機減$100)
價錢:$1,199

1 x [3月TT優惠]Thermaltake CTE C750 Air Full Tower Chassis - Black
價錢:$649

1 x [優惠]Noctua NH-U12A 120mm Premium CPU Cooler with Two High-Performance Quiet NF-A12x25 PWM Fans
價錢:$770

3 x Noctua NF-A8 FLX
價錢:$360

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,954
https://www.faroll.com/customize#NTc0LDU5MDMsNjA2NCw2NjAzLDY3MDAsNzYyNCw3NjcxLDc2NzEsNzY3MSw3NjgxLDc4NDY

想請教各位巴絲
1.底板唔係咁熟 想問下如果要插gen5 ssd依塊得唔得 其實ssd買gen4都ok 甚至版其實我都係亂搵 想問下有無建議 1200-2000左右
2.想問下4070ti或者S 邊張特別抵玩
3.火牛其實係咪850左右就夠
4.細風扇係咪要3把 利伸我好鐘意貓頭鷹牌 個風冷應該用高佐但依個無所謂 除佐粒u 同u散熱風扇 其他位有幾好推薦都可以我知 多謝晒各位
仲有.PNY.真4090
代理未覆過價

而家個價好似係唔准
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞