我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 68 ) - NV SUPER上市

1001 回覆
13 Like 13 Dislike
4090係咪無哂貨,買唔到了?
4070 super / 4080 super
可唔可以砌到itx?
土地問題
當然可以
搵客服改就ok
入TG谷既優惠係點拎的?
前幾日仲好地地 , 琴日無啦啦開機咁樣

入左安全模式 ,仲以為電腦已經冇事 ,冇back up野,依加直頭入唔返 ,load唔到windows 又入唔返安全模式 / 有時候又 windows 畫面 瘋狂轉圈圈 /再去返安全模式又冇彈 輸入密碼視窗

點解決 只想要返資料

A4H2O (11L超細ITX機箱) 最勁可以塞到公版 & SUPRIM LIQUID X & ROG Strix LC嘅4090
Hello
依家用緊粒U係5950x
散熱用FC140

一打機溫度就好易衝到上80度
其實係咪可以熄咗PBO佢
自己手動set cpu ratio同v應該會對溫度有所改善?
5700X + NH-U12A用家: 自己手動Set全核鎖頻4.7GHz鎖壓1.175v (頻率可以鎖幾高 & 電壓可以壓幾低視乎體質我呢粒算係幾靚) 咁樣Set除咗單核效能會比Default廢好少好少之外基本上全核效能同埋溫度可以話係完美平衡
溫度係咪跌好多
上網睇數據跟average
暫時set 4.4GHz 同 1.3V
1.3v對CPU嚟講電壓都係太高……咁係降唔到溫定壓都定咁高嘅話咁同PBO嘅分別就唔大了。不過我唔太清楚5950X正常係咪咁,始終16核32線程再加上雙CCD積熱問題都唔係講笑你如果要追求相對地低溫而且保持甚至提升全核效能,咁唯有要犧牲少少單核效能,呢個就係鎖頻鎖壓嘅唔好處。
悠二大哥
想問 4070Ti 組合有冇得 upgrade SSD 去 2TB
同埋加 藍芽&wifi 卡
ok 的
4080 super 出價未
今晚10點有得買?
faroll 個網未更新 15:00都未見到
研究下買邊張
如果3070Ti 換 4080 super 玩3A提昇大唔大?
想請問下大家
i7-8700 gtx1080 650w牛
想upgrade張卡到4070左右
牛洗唔洗換
唔使
好 唔該晒
4080同4080super基本上一樣效能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞