有冇人覺得CCTV片個男人體型完全唔似林子健

230 回覆
102 Like 76 Dislike
條撚樣八字腳咁撚明顯都睇唔到
行路個pose 真係扮唔到
高瘦??你肯定呢兩粒字??
我睇CCTV既片段...睇唔到呢兩位字

唔係睇唔到,唔想睇到

唔係睇唔到,唔想睇到

一係就話步姿都可以扮
一係就夾硬話兩個人個步姿有分別
總之就係兩個人黎架啦
陶傑:【絕不「匪夷所思」】

天眼片段中「疑似」林子健而當事人否認之男子,同樣內八字腳走路,背包帶一樣,那對膠鞋的白底厚度相同。

如果要找人假冒林子健,在當日「禁錮」他的下午聲東擊西在天眼攝錄機前行走,則必須事先知道林子健會穿什麼顏色的衣服鞋襪,而通知演員配合。

只有林子健本人才會知道這一日他會如此穿着。因此,錄影片段中旺角街頭的林子健,就是他本人。若說有人頂替,是用一個謊言掩蓋另一個。

而且,林稱他周四下午四點被擄走,五點半卻有「替身」在旺角行走,以便天眼可以錄影,則「行人版」林子健的肥胖演員,必須穿著林本人的衣鞋。一小時內他要另買一套一樣的,或將被擄的肥林剝衫脫鞋自着再去砵蘭街。

這次「品牌」受損者,除了民主黨,還有中大神學院,以及不知為何錄取其讀博士的耶魯大學,其中以「耶魯大學肯收」最匪夷所思。

為何會這樣?一個從前得司徒華賞識才華可以做黨內「臥底」的人物,表面「傻更更」,這樣多年過去了,其間有什麼事發生過?當然不簡單。

頭腦簡單的永遠只是不識政治險惡一味潔癖爭取理想的知識份子,以及時時看見怪事而覺得「耐人尋味」的漫畫老夫子。

[#FF0000]CU神學從來收人就真正"匪夷所思",好多無厘頭冇乜學歷都收,當年我90年代所見已經好撚多都係左膠大中狗共狗,似精神病人,Spy多過學生囉!!![/#FF0000]
up 乜春 ???

為何會這樣?一個從前得司徒華賞識才華可以做黨內「臥底」的人物,表面「傻更更」,這樣多年過去了,其間有什麼事發生過?當然不簡單。

弦外之音

[#FF0000]我9錢屌左十幾廿年:支徒華支那會大中狗全部都係鬼係共狗!!![/#FF0000]
行到咁柒好難扮

硬係覺得好似星爺啲戲咁
行到咁柒好難扮

硬係覺得好似星爺啲戲咁

做笑片應該幾好睇

睇呢個post已經笑到仆街
其實肥果個真係幾似佢
但戴cap帽果個就完全唔似

其實件事真係唔太合邏輯

但係假設係中共派人搞佢
講真我覺得中共要搞佢 點解唔做到盡?要留佢活口?
點解會搞呢條友?到底佢知道左乜野要中共去搞佢?

咁再假設唔關中共事
佢苦肉計又用意何在?

笑出聲 有晒樣都叫"似"

痴撚線 連登真係好撚多傻人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞