「警世」嗌外賣誤入假PHD網站..被盜用信用卡…但結局竟然..

542 回覆
4567 Like 46 Dislike
就算係
Google亦唔應該收錢就可以比釣魚廣告放第一
我上呢2個網已經冇連去phd.hk
可能我裝左ad guard
其實放第一條link 真係好多人唔小心就中
(如果我咁岩想食phd 可能都中招)
雖然我唔明點解佢唔直接用phd-hk.online 做廣告 仲易呃到人

但google真係有撚病
所有嘢都係衰心急
如果慢慢睇,我一定知道嗰兩個係假網
但係打完PHD三個字,我就秒速撳咗第一條link
咁入到去見佢個介面就冇再懷疑過
如果樓主落單有入過個OPT, 有機會dispute 唔到要硬食
phd-hk.online
呢個毒網原來仲上到
但Google就冇左

電腦白痴可以話10入 11個中
而家去唔到啦 似係人為熄左
我sd出黎呢兩個網本身係睇owner
你見

https://who.is/whois/phd-hk.online

下面係變左inactive 好似係有人熄左個網

Google Mon連登呢個可能性有啲低
phd-hk.online
呢個仲入到
又到我入唔到但係 屌分唔到
麻煩電腦白痴入link睇清楚條link先入
係.hk
唔係.online
碌iphone個email好大機會本身係假架喎,因為我都收過,有冇check佢domain email係唔係apple send
屌,真係要pin出嚟…
大家千祈唔好好似我咁撚戇鳩
如果唔係就有人請你食pizza
我讀左/做左it十幾廿年都可能會中睇住phd-hk.online 真係。。。
d內容一 撚樣,你話1佢呃人 有7成人唔1撚信
最大問題係佢登入到 仲show到真既資料。。。
佢網站入邊個內容全部一樣
唔睇link可以話1000%中
真係要搵人開po警世
佢騙子又唔會係一個人做
背後一定有成個集團
邊有咁得閒,一雞死一雞鳴
呃嘅唔係樓主錢 而係佢心理
真果個介面都少流
以前好似唔係咁

睇嚟google要習慣碌多幾下
贊助真都好一律唔好㩒
反正下面會有
安返個plugin remove 哂sponsor 先
平時Adblock 都block哂 見到都入唔到去 仲搞到心煩
事實係5000信用額救咗佢
跟隊
簡單比喻
Phd online假網站裝咗vpn幫你上phd hk真網站
假網站係騙子部電腦
騙子可以睇住vpn究竟send咗乜嘢資料去真網站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞