「警世」嗌外賣誤入假PHD網站..被盜用信用卡…但結局竟然..

542 回覆
4567 Like 46 Dislike
依家連你屋企係邊都知……..
其實送Pizza 個個就係騙徒
iPhone咁撚多假網站
我用android機chrome同edge 上google睇 頭版完全無呢類假網站
如果個Pizza用盜用嘅信用卡買
樓主算唔算銷贓
首先多謝樓主令小弟更加小心網上購物
其次係騙徒拋磚引玉,點知蝕底哂

樓主機智打爆騙子黨
樓豬都幾撚蠢
phk-hk.online都可以話係真網
樓主先係騙徒
如果我特登入呢個假網亂打假信用卡號碼但打真地址
咁我以後咪有免費pizza食?
其實一路都唔係好明點解google 會俾咁多scam 網賣廣告
Apple send比你封email都係假啦
你仆街了 佢有你地址
到底google 有無責任賠錢比你
佢放條贊助毒link
張單有冇寫用咩卡畀錢,尾幾個字之類?
不過講真,如果有朝一日班撚樣識變繁體字都幾易中伏
我上個月尾都中過...又係google搵網叫phd 入完visa比錢 去到要入信用卡交易驗證碼 收到幾個想用euro交易嘅code

之後即刻打去cut卡...開頭我都以為入錯假網 但我睇番個瀏覽記錄係phd.hk 懷疑真係比人hack

ps:無過數,無收到pizza,但d資料應該比人知道哂

當時以為已經比人過左十幾萬 喊到仆街
其實原理應該同之前whatsapp假網站一樣
你㩒入去每一步 佢都會係server行返同一步
然後再傳返個screen俾你
你中間輸入既資料都係傳去佢到 然後個server幫你入返去phd
所以個pizza有order到都唔奇

正如whatsapp果陣d人都可以收發訊息
人地先唔會懷疑
但中間隔多層會有少少delay
無得食免費pizza了
結局讓人暖心?
仆街了,聖誕節訂左pizza唔知有無入錯
個手法應該同之前whatsapp假網站類似?

又係賣廣告放頭位去假網站?
唉你依d撚樣真係五行欠屌
文又唔撚柒爬都算鳩柒閪數
依加咁撚方便㩒個制睇曬成post所有圖都唔撚用
垃圾伸手撚 問問問 問你老母臭閪咩
由你出世開始道歉喇屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞