「警世」嗌外賣誤入假PHD網站..被盜用信用卡…但結局竟然..

542 回覆
4567 Like 46 Dislike
知你真係肚餓
盜亦有道
食懵你呀傻仔
3000eur都唔止5000hkd
係wo 樓主有打時間

咪係條友試完樓主張信用卡買iPhone 買到之後佢用人地張卡幫樓主phd張單真係去phd落單

至於買iPhone 張單係假又好 真又好
樓主email肯定都俾埋條友啦
應該係
正常check yuu個會員api唔應該隨意俾人call
Check好係咪真係官方website/ app 發出黎
用token 又好 cors 又好
總之而家俾人完美reverse proxy係完全接受唔到cls公司
610鋪,單號2800
都算有良心 餵返飽你
至於點解唔用樓主信用卡繼續買pizza 可能係因為要驗證?驚樓主發現點解delay左咁耐先黎問sms?

我比較好奇究竟邊個找左樓主張單 maybe黑卡
我收短訊嗰陣我冇留意係扣咗2900歐羅..
我以為係買Pizza扣咗200幾HKD
但係我一直卡住咗喺個網嗰度睇唔到訂單,所以我覺得好奇怪…之後我認真睇SMS先發現係扣我2900歐羅…
然後CS就打電話過嚟問….然後20:20左右就cut咗卡

至於買iPhone嗰個應該係假..應該係個騙徒知道左我登入PHD個email..然後扮Apple send email俾我…
有咩卡唔洗驗證
外國好多?
太可惜啦,我都想食Pizza
樓主換email啦
Ma cau 椰系列
乜鳩野
應該係掛
得三個可能性者
一就係啲黑卡失卡又唔洗驗證
二就係另一個傻仔見到驗證碼照送俾人
三咪呃人個條友用自己張卡埋單?
屌個騙徒咁撚幽默
冇了 個網好似係條友見到po 收自己皮應該係連登仔黎
好彩嗰個email都係平時少用
都係拎嚟打機開AC..睇吓YouTube..

我依家呢個情況似要搬屋多啲喎
有咩可能
一定係Google做野啦
你講個個係真架wo
多謝你講出受騙過程
我會提高警覺
又係 google 搜尋結果頭兩位出事
有啲銀行可以直接用app set信用額,set到一蚊都得
佢想你食完個Pizza跟住瞓覺
之後每日剝你Credit卡啲錢
等你下個月收到Statement先知
騙子應該大陸人多
估計都係大陸,佢都係蝕左個pizza姐,唔會咁嘥咁多時間搵人上門掛

不過佢做呃完你就收左皮
唔排除想報仇
收一個唔收另一個?

https://who.is/whois/takeawayfood.online

Active

https://who.is/whois/phd-hk.com

Inactive

我直頭懷疑google冇做過野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞