『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (41) 睇名––IHS準備加價

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
想請教一下, Home Office send 左email 黎問野
係咪寫返個回覆, save 做pdf 跟住係upload evidence 個到upload 就可以??

以為個到淨係補文件用
兩大一細, 一個月仲未有聲氣
無錯

唔該晒
岩岩批左果時記得login入去仲睇到個status有你張相同個visa幾時到期
岩先再login已經無得睇只可以download番application copy
想問下入境果時會唔會叫你比confirmation letter果類野睇?
無野了自己低能,入錯網睇
1月26 2大2小 未有+1
easy bro~ 輕鬆等 plan下船運 睇下租盤吧
船運有冇因為紅海加價
仲報緊價 搵幾間 其中一間有出價單
包hk屋到Uk屋 點到點
1)型號LVA
Dimension: 40x78x63inch
Gross volume: 113 Cuft
Net volume: 95 Cuft
$18900

2)型號LVB
Dimension: 84x48x84inch
Gross volume: 196 Cuft
Net volume: 170 Cuft
$25400

3)型號LVC
Dimension: 84x72x84inch
Gross volume:294 Cuft
Net volume: 259 Cuft
$34700
唔太清楚之前幾錢 但依家報價四十個boxes 30000Hkd左右
係咪多數到埗前2個月先搞就OK?
想問其實入嚟英國第一年係咪可以離開英國境超過90日?
只不過之後嗰幾年,就唔可以

因為每年唔可以離境超過90日嘅呢個限制,只係適用於5+1之後total六年嘅後五年,用嚟申請BC
第一年係唔計落去申請B C嘅嗰五年
First year只係用嚟申請永居
而入籍嘅時候係唔會計你visa第一年
所以第一年嘅離境日子係咪會唔計落去入籍要求嘅五年450日入面
總而言之 first year 只係用返ILR既每年都離境限制180日?
小弟依家就係第一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞