『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (41) 睇名––IHS準備加價

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
新護照嚟,h字頭
咁去簽證中心搞
唔好意思,唔係好明,咁係應該跟邊個日子? thanks
補返vfs 個網條link,見佢寫「您將有最多 240 天的時間來預約以提供您的生物識別信息並完成申請流程」 https://visa.vfsglobal.com/hkg/zh/gbr/your-appointment
最後一日舊價
謝謝你🙏

想問係米就算而家申請都應該父母分開申請,變左我太太帶兩個小朋友做dependent, 佢地用app 認證passport, 我自己一個做另一個主申請人,今日申請埋,然後等新特區護照去北角做認證?

如果甘做我會唔會要早過佢地需要落地英國 (因為北角假設比240日我預約確認身份 之後都要90日去,但佢地有180日)?

感謝感謝
收到email問
Grant entry clearance with a start date on the day that the application is approved
係要email覆番定係寫番封信係provide evidence
果度再upload?
多謝bro…感謝你…

如果我今日最後成功scan到本特區護照,我是否可以用特區護照登記做dependent 身份跟太太(主申請人)申請?駛唔駛話比佢聽我其實有本過期bno?可埋點話比佢聽?
純粹幫人問

佢一家四口

得男嘅有BNO Status
老婆同小朋友係無

但男嘅想過左英國搵工搵樓先
打算趁加價前整左自己個Visa

所以有少少問題想問
1. 佢老婆同小朋友可以之後跟返主申請人UAN申請?

2.
ILR係唔係要全部人夠期先可以申請?
即係男嘅就算儲夠時間
但老婆同小朋友未夠
男嘅係唔係要extend Visa去儲?
死線戰士已Submit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞