『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (41) 睇名––IHS準備加價

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
先謝過清 哦 咁明白喇,即係雖然分開Apply但最後都係Link up返落個family group度,只有兩個仔係做是但一方嘅dependent?

另外如清所講 「如果財力靠一位嘅,另一半填報嗰一位財力資料 」 即係填財力證明果度除左Bank Statment加埋 Partner/Spouses income? 呢一Part我就係想問可唔可以互穿 我老婆Up埋我 我Up埋我老婆 兩邊都show返10令廿萬咁。 定係其實大家都show到有足夠財力咁做係多餘?

師兄你呢個case,如果你老婆帶兩個小朋友去先,你遲啲去,咁你兩個小朋友住夠5+1年之後,係咪都要等你fulfill埋5+1 ,跟住先幫到兩個小朋友入藉?
其實我地係準備同事到UK嫁 所以無諗呢個問題呀
想問單人申請bank statement最好show到幾多錢10萬夠唔夠
2月6前申請IHS , 9月先去OK ?
即係最多補差價
6個月生活費係幾多,包括租金。你自己計吓。

10萬 單人應該冇問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞