高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(6)你登記左promo未

1001 回覆
9 Like 16 Dislike
放下啦施主
手機支付係講緊現場用電話拍嗰啲
網上或者app用Google pay俾錢嗰啲叫網上

你Google pay加卡之後你用電腦睇返你Google account嘅付款方法係會見到你張卡,因為Google pay本身嘅賣點就係加左入去之後電腦手機都可以唔使再打no
咪玩,儲印花仲有咩方法?
規定左要係航空公司、酒店,或者旅行社碌千五架喎
因為in-app Apple Pay 都係出##
非an撚 嗰陣以為用an機都一樣會出@@ (唔係表情撚)
無人知你買乜
電腦google pay應該只係幫手幫你入number
好似唔係經佢
點解仲會收1.95嘅,顯示埋落去個費用上面?
中銀好似會分開計,而唔係放落匯率
Sorry 新加入
##同@@分別係咩?
以Google pay同red 卡為例
大家樂或者麥當勞app經Google pay用red卡俾錢係計4%
所以app用google pay俾錢係計網上
我比較好奇係chill card商户

需唔需要一定要網購先用得?定係就咁Apple Pay或者實體卡拍落去個商戶都已經有10%?
唔一定網購

例:你拎張實體卡去老麥插卡比錢 -> 照回9.6% + 1x
支付寶裡面顯示人仔
中銀信用卡戶口顯示交易既人仔,最後結算既港紙
我睇返visa當日交易既匯率
加返1.95%喺visa card既bank fee
就計得啱
其實好似有分
有啲係一個掣寫pay with Google pay 嗰啲應該係有virtual 卡number
有啲你見到係填卡number, cvv然後chrome有suggestion問你揀邊張,揀完之後幫你填晒啲野,呢種應該唔係經Google pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞