高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(6)你登記左promo未

1001 回覆
9 Like 16 Dislike
電子錢包回贈只計apple pay, google pay, samsung pay
Yes
其實我有懷疑係唔係細數集合埋都得
如果有人問到係得應該幫到好多人睇下得閒打去cs問下先
電子錢包定義唔係儲值到錢先係咩?ali pay wechat pay payme tap&go

apple pay 果D 係電子支付工具

兩樣野黎
i虛出左
我地當然知道alipay 同apple pay 既分別
不過好多銀行tnc 都係將apple pay 當埋電子錢包咁寫

除左某幾張有寫明同無寫明既卡
一般卡銀行都唔會俾回贈alipay 同wechat pay 呢類電子錢包
可以唔駛特登問cs
「本地簽賬狂賞 – 本地實體店零售簽賬享額外9X(平日)及19X(紅日)積分獎賞」:憑合資格信用卡於本地實體商店所作之零售簽賬 (單一簽賬淨額須滿HK$500或以上,並以該簽賬之誌賬金額計算) 每曆月累積滿HK$5,000或以上 (下稱「合資格本地實體店簽賬」),當中於平日所作之每 HK$1合資格本地實體店簽賬可享額外9倍積分獎賞 (於每個曆月及整個推廣期可享之額外9倍積分獎賞均設有上限,分別為57,500積分及345,000積分);而當中於紅日所作之每 HK$1合資格本地實體店簽賬可享額外19倍積分獎賞 (於每個曆月及整個推廣期可享之額外19倍積分獎賞均設有上限,分別為115,000積分及690,000積分)。

我對條款的理解係相當大貓冬日的玩法
1. 過500的數先係合資格簽賬
2. 合資格簽賬夾埋過5000先有狂賞
3. 合資格簽賬先有 9x / 19x 回贈

所有細數係唔會簽賬下限,亦唔會有回贈
憑合資格信用卡於本地實體商店所作之零售簽賬 (單一簽賬淨額須滿HK$500或以上,並以該簽賬之誌賬金額計算)每曆月累積滿HK$5,000或以上 (下稱「合資格本地實體店簽賬」)

紅字係合資格簽賬定義,藍字跟住紅字落,所以係指累積合資格簽賬。
有冇人新客會 i-Card 虛擬卡 (有中銀儲蓄户口) 同 Chill / Cheers 卡一齊開,睇下邊張快批啲
去碌下個t&c咩都明啦每隔幾頁就loop多次
一齊開咁撚多張dllm玩嘢呀
噉唔知佢 Chill 卡要幾耐至批 / reject 嘛
雖然呢度講到呢張仲難批過 Cheers VI
好似兌唔到啲sogo vs 簽帳
一定要兌銀聯卡 港幣簽賬
你有所不知
呢位ching 有豐富嘅各大小銀行reject經驗
閪客批卡比你未?
餐廳當唔當本地實體商店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞