香港配眼鏡係咪智商稅?

335 回覆
121 Like 294 Dislike
係100%大陸
Egg
香港貴到hihi
即係明知俾人呃都要繼續做水魚?
深圳眼鏡城勁多香港人去
個個都話好平好平
香港眼鏡業好危
其實zoff jins打入嚟,堆細眼鏡舖都食哂屎

淨番貴價生存到
都係貴
日元價10算
咁人地開正喺你附近商場,比貴少少買個方便都應該
有售後服務嘅嘢,換螺絲,腳托呢啲就近係方便啲

加上度數一年保證,唔啱免費換
淨換鏡唔換框都得,好似半價
連我個框已經喺舖面搵唔到都有得繼續配

我個框已經用緊第三套鏡

依個真係未必,個視光師會用部氣球機同你度,然後就話你視力正常。再唔係就話每個人雙眼視力不同,你隻眼天生睇嘢快/慢啲之類,嚟打發你走
So far咁耐,我真係未試過因為唔清而免費換
衰又衰在好多on9覺得眼鏡真係要咁貴 幾千蚊副覺得好有型
香港鋪頭講信譽???訓左幾耐
單光1.6聽講六七百左右,總知一定唔過千
利申:上面send過片
你話食水幾深,我遲下都打算返大陸配算
係 ,細節大家都懂的
點樣副廠鏡呀,咁L cheap都要副廠,唔係啩
如果要講信譽,羅湖商業城、東門嗰堆一定屌打香港大量眼鏡舖,尤其係細舖
香港貴係人工度
去authorized dealer 到買,同佢會比埋鏡片同個packing 可以check 到真假

利申, 係owndays 日本網買過副日本製框配靚個隻可視光調色鏡(最後比咗Nikon 鏡)連運費900有找

跟住上大陸網配多副依視路鑽晶防藍光鏡返工用, 鏡框100, 鏡片400, 高散光加多60 ,佢會比埋副鏡個packing , 你可以上官網check真假

兩副配返來都無度數問題同戴得好舒服,如果係香港高散光配依視路防藍光應該無2千都落唔到樓
所以我係香港驗左眼先去羅湖配
講到香港唔會咁
香港人玩溝貨世界第一啦
靚嘅鏡片睇嘢舒服、清;靚嘅鏡架襟用,唔易甩色、歪
依啲我覺得值嘅
唯一一樣認同番深圳買好過

洗牙個d都話有機會染愛滋
食野就有機會食到化學元素

但眼鏡就少d,最多冇效
同埋啲蔡司鏡全部有牌,係真係假呃唔到人
只要你去買之前有上網做足功課,睇吓啲成日返深圳買眼鏡嘅片,保你用香港一半價錢,就可以買到一樣嘅嘢
利申:好後悔喺香港買蔡司,明明⅓-⅔價錢就可以買到一樣嘅嘢
東門幫我驗眼個妹妹仔可以比我一路手多多伸埋手入衫揸,香港得唔得先
Optical 88 如何
其他牌子唔知,hoya片香港賣個d唔係香港就泰國做
去有信譽其實都冇得呃
你可以要求出張卡俾你
或都俾到你鏡袋

係啲不良細鋪會有飛鏡情況
你係香港買點知 係第二度買咪點知囉
防偽既野邊度都一樣既姐
食水200%深
我去親嗰啲都會自動畀卡,大陸有啲都會
依啲嘢一定做足功課先去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞