[一月新番]月光下的異世界之旅 第二幕

767 回覆
16 Like 6 Dislike
今集嚟佢其實佢冇乜可以做,唔通滅晒其他商會咩
我鳩估佢對人類仲有期望,不過高中生唔識世途險惡都好正常。真對大惡大奸好決斷,但對人情世故間嘅陰險狡詐似仲未有定論。所以澪講得好啱,班PK利用少主嘅善良,少主係唔應該配合佢哋改變自己。 二來佢始終覺得自己係人類,對方應該係會友善對佢,但唔了解自己嘅善事應該損害咗人哋嘅利益,呢樣就係入世未深。
擺明反面隨時累埋連布蘭特,始終連布蘭特仲要響人類社會生活。
講真,佢呢種天真同戇鳩真實社會係有,仲好普遍,就係左膠。
認同係左膠 唔認同冇野可以做

除左一隻戒指 事但揀一座山推平佢

佢同佢既人類伙咁伴已經可以輕鬆好多

調翻轉

佢而家先係真正保護唔到佢既學生同布xx

適當嘅暴力可以改變世界
咁你天真過主角你咁做基本上係想同全人類為敵,邊個國家接受到有個唔受控嘅計時炸彈係到
最麻煩係會惹起碧池女神嘅注意。 我估巴心裡面有暗笑,佢等咗呢個機會氹少主明轉暗再自立勢力好耐。
其實發展到後面我覺得澪睇既野仲清楚過巴,之前仲成日覺得佢只係識食同勁好抽
巴可能知識係多,但同時睇時代劇上哂腦,成日想玩墊伏再行俠仗義。
講人情世故,識應該處理得最好,始終成為巫妖之前都係人類。
係,女神未好積極咁搞尻主角其中一個原因係主角依然算係人類陣營
同埋男主唔想女神知亞空既存在,而且佢一直都儲緊實力準備同女神反枱
亞空可以擴展到連星座都可以有真心痴線
我又有少少唔同睇法,碧池唔攪佢住,係覺得主角無威脅,同無影響佢嘅計劃。碧池女神似從來無當過主角係人類,亦未有正確認知主角嘅力量,即係只不過當佢係螻蟻。
No offense 所以唔會同你討論邊個天真

男勇有眼唔講

女勇得力量但戇鳩鳩咪比人利用囉

當你shownoff完適當既暴力 / 能力

再放出適當嘅善意

因為顧慮完魚死網破既後果

最後既結果九成係雙方成功合作

下面留言話唔想引起女神注意都比較make sense

Anyway 我將現實生活代入動漫係我太認真

但係睇你嘅對話你可能對你嘅現實生活太唔認真
Not exactly 係我嘅個人睇法嚟,之後劇情會提到女神諗緊咩
快啲有下一集就好,等得好辛苦。好想艾瑪可以人形化,可惜應該唔會。
最尾個句諗起魯魯修
比埋例子,古代有凱撒,最近有普理格津,依兩個人exactly 就係展示完實力之後釋出善意合作,然後你睇吓佢哋咩下場
前衛對住無詠唱魔法師真係死得...
嗯 我睇到你有睇過小說之後我已經諗住收聲

因為睇過小說 某程度上你可能已經比冇睇小說既我更加認同個世界觀

我只係將我現實世界觀sup落動漫到

你上面嗡一段現實野當中你冇諗過動漫睇到而家

有能力殺到主角究竟有幾多人澪?女神?

Anyway 我真係no offense

我只係將我覺得或者我面對緊既現實sup入去而覺得主角比較廢同non sense

Btw 我答埋你最後果個問題 接受唔到 但會聽話

因為冇得揀
所以魯魯修呢套野先可以成神

架仔動漫最絕就係佢對人性既揣摩好到

鋼鍊 巨人 魯魯修 睇人都睇得好透
如果你話因為主角係無敵所以應該訴諸暴力,咁我理解你睇法,但主要係因為上帝視角先會咁諗,主角角度其實唔清楚有幾多人勁過佢,特別係打禦劍個次其實佢係幾危險,另外亦唔清楚萬色嘅立場,佢真係打算以人類為敵其實佢冇十足嘅勝算。當然你話假設佢真係最撚勁嘅,咁你睇法冇錯嘅,但佢未係
冇需要格硬認同我諗法
純討論

我只係覺冇人會蠢到咁

當你對異世界冇sense

你都冇可能會覺得打底一條龍係易事

都唔講輕易教到班學生勁到識飛

更遑論認真少少同巴傾下已經可以知道自己係非一般咁勁
其實大家可能有miss 一樣最主導劇情嘅觀點,真根本似係想低調生活,並唔係想橫行無忌,稱霸一方。所以巴先成日要瞞住主角暗地裡為自立勢力做準備。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞