有冇人覺得yoasobi (唱idol 嗰個)其實唔值得有咁多男團女團去伴舞

427 回覆
165 Like 3116 Dislike
見你用點擊率講 我就睇一睇

https://youtu.be/ArmDp-zijuc?si=R0yARtd_h36dNk8M

Super shy 1.42億

https://youtu.be/ZRtdQ81jPUQ?si=nt5ikmB4o07Lh6l-

IDOL 4億

樓主有咩睇法?
知唔知 idol 係YouTube 嘅播放次數係over 4億次 ,hot 嘅1.5億算係咩?
我屌你柒到仆街
對日本人,崇日撚,梗係美好,
對韓國人,崇韓撚,會覺得唔尊重
樓主你走先
唔講搵班韓國一線團先啦
請專登請queen黎 幫d呀叔呀嬸暖場都夠曬on9啦
New jeans 你知唔知係咩level
我唔理依加係種族共融定係音樂無分國界

依家個感覺係郭富城幫姜濤伴舞嘅感覺呀

實力派做綠葉襯托一朝得志嘅蕃薯🥔
紅白幾時先肯請香港天團Mirror過去表演
你慢慢
「紅白係日本嘅地位係叱咤嘅地位」
所以我就覺得做樂迷個胸襟點解唔可以闊少少, 大家都係合力完成一場好既表演, 點解捧自己鍾意既就一定要踩其他歌手
反而覺得韓國所有團體都係背后靠訓練,金錢摧谷,國家之力去吹捧

幾年就換一隊
音樂係人地作比佢舞係人地幫佢編排
佢地只係訓練

而日本歌手好多時擔任作曲填詞
係靠自己音樂造藝,創意去作一首歌出黎

點解2023年anime x jpop咁成功?
因為動畫故比左一個故事背景比音樂人創作

當一首歌同動畫產生化學作用就會互相升華

2023年既例子就係咒術懷玉玉折既op
仲有就係slam dunk 既第zero 感

yoasobi由夜驅開始就不斷有新突破就係因為每首歌都係由一個小說故事創作出黎

佢地既歌係以往jpop未見過
令沉寂左10幾年既日本樂壇係國際樂壇提升都係呢班音樂人
佢想學鳩蛇
On99
當Ayase唔係人?
啲歌手都覺得開心
係啲fans唔鍾意
你係咩睇錯單位142m 喎
Idol 俾盡咪40m

串人之前都戴眼先啦
最尾你都講出你嘅重點:
日本嘢=毒撚
韓國嘢=高級菜

你根本有bias,講經咩
4000萬定4億

數手指都唔識?
你講得啱
此post已完
又反社會包拗頸
乜撚野 yoasobi = ikrua
Twins = 嬌+sa

夠清楚未?
無知真幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞