[一月新番] 迷宮飯

969 回覆
58 Like 8 Dislike
佢係見到男主入過畫 因為成個迷宮都有迷宮之主耳目
佢可以同迷宮內魔物共用視覺
佢d對白搞到我以為佢自細就見過男主,因為男主入畫初見面就係佢細個,而精靈咁長命所以長大到而家咁,一見到男主就認得佢tim
呢隻精靈係咪同隔籬芙咁樣千年老太婆?
好快就知
今集黑人都做得好明顯, 係非常偽善
一開始無問財寶野.中間主角介紹食怪物.
最後個表情明顯好似,終於有痛腳係手可以點去用.

估唔到武士咁有情義.
如果餘下來情節, 一大班人去搵阿妹
驚佢劇情會鬆散.

男主真係咩都去食.如果無人阻止佢.
相信佢連美人魚都走去食

本身就係 主角太冇防備
笑死
都真係唔係好捉得到黑人想對主角點

想報串想主角死定想食花生又或者想幫佢都唔係好知
今集黑人都做得好明顯, 係非常偽善
一開始無問財寶野.中間主角介紹食怪物又扮到好有興趣.
最後個表情明顯,終於有痛腳係手.想緊可以點去用.

黑人表現唔係一個好人.
1)無直接解決大家誤解
2)態度虛偽
你錯解左少少
一開始無問財寶野.
黑人見到主角反應, 之後同佢條女對話就知佢已經估中哂
主角唔記得佢
財寶本身係陷阱
佢地由頭到尾冇偷過
3樣野都係

中間主角介紹食怪物. 佢形合主角
呢個係佢為主套取主角情報/好感而做出既阿諛奉承

最後個知道黑魔法既表情都唔係打算要脅主角 佢單純想知事態會點發展落去
唔好對黑人咁大偏見先 (雖然作者前面專登咁暗示)

btw 可以保證劇情一定唔會鬆散
無直接解決大家誤解 <- 由頭到尾只有黑人誤解主角, 主角team唔好講唔知咩事. 連佢地係乜水都唔記得

黑人知道誤會之後除左放棄仲要佢點樣解決? 佢到呢刻都冇對主角做過d咩wow

唔通無啦啦走埋佢講 sorry呀我追落黎本身係想殺你 依家發現柒左 我出返去先咁樣?
我自己睇返呢到先發現 唔知漫畫黨巴打有冇留意到
呀妹已經做哂呀哥慾望入最想做既野 食魔獸 變做魔獸 同俾魔獸食
過一兩集佢就想親手隊冧萊歐斯
一開始以為只係普通美食番
而家睇到好緊張!!
動畫黨每星期先岀得一集
好想快啲到下星期
唔真誠嘅人,讀者唔鍾意係應該嘅事
一晚追晒
幾好睇
輕輕鬆鬆
我覺得,日本仔反應咁大做咩?
又話咁愛法琳
俾佢㨂係唔係用黑魔法就唔復活法琳?
無計 佢都提到用黑魔法去復活 就會捉去無期徒刑
同埋西方精靈會出手(雖然唔知會做咩)
自己愛人變成囚犯 或者成世有危險 咁有啲衝動都好正常

最後嗰幕 希望唔好係"大哥哥"咁……
冇睇漫畫,唔知佢之後點啦
但而家係越黎越乞人憎
咁無計既
係啲歡樂番入面善於計算既角色一定唔討好,
如果係一個鬥智既作品入面佢又會變成將才
有篇短篇佢勁認真咁分析黑人係寄生蟲 破壞人地美好回憶 勁仆街
Off topic 一問
點解你D回覆硬係要粗體?
粗體巴

仲有個二重巴
萊歐斯對魔物唔係性取向,佢係鐘意研究魔物,設定集有講佢莞苞有幾多粒lin係好奇。

佢對瑪露係有好感,但唔想團內戀愛啫
動物台好多呢d 古靈精怪野
瑪露設定上係人類10-14歲 仲係FF白馬王子既階段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞