[一月新番] 迷宮飯

969 回覆
58 Like 8 Dislike
其實點解要除左條褲
點解未係完全版
有另一本?
上面呢本係未結局之前出,完咗之後又出多本補返後面嘅角色設定、魔物圖鑑同外傳
詳情:https://lih.kg/bHBmDBV
暫時無人解到
可能驚條褲有摺埋嘅地方 咁就容易晃動
而理順嗰啲摺痕就要落手 同行又只有男性
(雖然個個都無表示過對瑪露希爾有興趣)
咁真係要等呢本
見到十幾個負評我就放心了
上面咪有人解到
有條褲隔住會令兩隻腳痴唔埋 容易啲斷
男主 冇自覺姐
未睇最新嗰集,其實我唔係好明個黑人批評萊奧斯兄妹啲乜,點解話佢地唔係好人同對人類冇興趣
黑仔其實戲份都重。佢後面有啲背景故事會補完翻佢人格。
下為個人觀點(簡單劇透,應該唔影響觀感):
依個世界唔只一個迷宮
佢曾經係另一個迷宮嘅受害者,因為「迷宮暴走」失去了一切
所以志向係永遠解決迷宮問題。
而迷宮會出現暴走情況,
多數因為迷宮裡面積聚過多「慾望」(原因暫不解釋)
所以比起冒險/財富,黑皮會更加在意去觀察各個冒險者嘅動機
尤其依個迷宮,攻略成功嘅人會被許諾成為「王國之王」
所以佢會評斷冒險者是善是惡,或許會做出相應啲行動

至於黑皮其實都無明確表示托登兄妹唔係好人/係壞人
好似只係認為佢地行善只係表象,本質唔係善/關心
反而係對人類(相關事物,包括錢)無興趣
Which都算事實,萊歐斯基本上只係對魔物有興趣
肌膚痴埋一齊,形成整體無咁容易破損
不過,其實衫都應該除埋
先西應該仲係處...

靚撚到
唔係批評既 根據依家動畫既劇情
黑人其實冇話佢唔係好人 只係覺得男主兄妹入迷宮目的唔同一般人 想打開佢個「面具」了解佢 只係觀眾覺得UN耳 (呢到應該係漫/動畫觀眾最大分別既時侯)
而對人類無興趣 係他整合左各種發生係2兄妹既事件得出既評價, e.g. 唔考慮隊友來歷/唔計較金錢得失/唔會諗識既人係咪呃緊佢

姐係男主完全唔係為左名利權勢 但又頻繁進入危險既迷宮, 黑仔係覺得呢類人對攻略迷宮有潛在風險 (呢到要睇落去先知 唔講得太多)
(雖然個個都無表示過對瑪露希爾有興趣) 我講緊呢句
不過瑪露都係輸在唔識變身做魔物
男主應該寧願上黃金鄉隻乳牛
唔係
佢係魅魔劇情都見到心目中理想對象既係瑪露(佢自己都嚇親), 不過之前因為男女關係問題差D拆伙先極力回避呢個諗法, 當瑪露變4頭獸之後就冇哂抵抗力, 臨死走馬燈同救瑪露劇情都算表明左
醜精靈: 兄妹丼
肌膚痴埋一齊,形成整體無咁容易破損
不過,其實衫都應該除埋
(雖然個個都無表示過對瑪露希爾有興趣) 我講緊呢句
不過瑪露都係輸在唔識變身做魔物
男主應該寧願上黃金鄉隻乳牛
唔係
佢係魅魔劇情都見到心目中理想對象既係瑪露(佢自己都嚇親), 不過之前因為男女關係問題差D拆伙先極力回避呢個諗法, 當瑪露變4頭獸之後就冇哂抵抗力, 臨死走馬燈同救瑪露劇情都算表明左

萊歐斯對瑪露算係明示,只不過地位擺係其次 唔係最主要慾望 (魔物控) 而瑪露對男主而言係親情多過愛情
想知其實男主入過幅畫,但影響到正史?

我以為入幅畫剩係對幅畫入面嘅世界有影響,連現實世界都影響埋?

如果佢入返幅畫殺左個黑精靈咪搞掂?
唔會 點解覺得有?
黑精係因為男主入過幅畫導致見過男主,所以而家仇視緊男主?
你啱! 差啲唔記得左依part
淨係記得最後後記嗰一篇漫畫
都冇特別畫佢地喺埋一齊
我都有諗過會唔會係魔法師專登入返去嗰度懷緬返個場景
不過嚴格嚟講,佢係仇視入侵地下城嘅所有人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞