國泰機師被指罷工「玩嘢」 明日最少11班機取消 前線呻:「做死人」

494 回覆
270 Like 24 Dislike
國泰都搞成咁

但係出Trip 係Confirmed ID TICKETS 一定上到機
每朝七樓落客區幾撚多人扮工,塞到死晒,亂指一通
星島幾時關心下大灣區航空,早機delay到晚機,台北線載客率仲要只得一半
個名改的好,有免屌金牌
星島幾時關心下大灣區航空,早機delay到晚機,台北線載客率仲要只得一半
個名改好,有免屌金牌
飛緊仲要計下油量計同FMC岩唔岩,油耗過大定正常
又要望住個玻璃窗睇吓附近會唔會有其他飛行物

仲有
其實坐定定底幾粒鐘,其實好攰
背後有囯家
然後MU個雞頭推盡隻737
精神病人邊到都有嘅,美國咪一樣有條76坐js都想掹fire switch依家啲公司咁撚壓迫但對pilot mental health 全部口講口賠
印度仔都唔撚想去香港玩啦。人哋喺印度幾個工人司機住大屋,點解要去香港住500呎
唔敢出調查報告
果然真係有某國特色
CNY又有野睇
3個機頭都阻止唔到
Qantas 啲start date 出到3,4月,計返啱啱好
「現時唔係因為啲機師射波 佢飛唔成
係因為佢根本無足夠嘅機師飛」呢個結論係正常情況既邏輯推理 唔代表一定係咁 所以我唔排除有另一種可能性 你可以話我同記者一樣唔識野既 始終我唔係行內人 不過齋睇篇文係得唔出你個結論

一係你比data出黎法定幾多 而家機頭做緊幾多 咁咪證明到 你乜都冇 然後你可以肯定係咁?拎番個f啦
你識字睇得明manual先算
因為人哋行內人你唔係,記者都唔係行內人,你無行內知識或者消息嘅可以收收皮先
上面咪有人講900,因航多長途機,900好快燒晒。識人本身差少少爆900,公司捉多班機爆咗,條友下個月成個更表唔洗飛,仲要佢本身一月都多機
即係高分低能
眼見藍絲去得仲多喎
好似話黎生爆左鐘冇得飛
有得飛個班就趁旺季玩野
大手都請唔到人
全世界都係
好多行都係
主流大家已經唔做社畜
因航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞